ATX OPRAVY

H

HelderS

Guest
Ahoj, všichni! Můj počítač ATX zdroj, byly vypáleny způsobené vrchol proudu, jsem ji otevřel a viděl jsem pojistky, ale byl vyhozen, jsem nahradil, ale .. Když jsem se obrátil na napájení, pojistku neměla vál, ale já jsem slyšela zvuk, jako reproduktor s nějaký hluk. Nevím, kde to soound přichází, ale já jsem pozoroval, že velké kondenzátory, jen dva opravdu velké, zdálo se, že byly snědli příliš mnoho ... :) Vzhledem k tomu, že jsou málo tuku v horní části, ve skutečnosti jeden z nich má něco jako papír "úniku" int nahoře. Moje otázka je, to stojí za to nahradit kondenzátory, nebo i když jsem náhradní kondenzátory, myslim, že bych pokračovat v nahrazování komponent, znovu a znovu .... ? Díky 4 jakoukoliv pomoc. S pozdravem, Helder Silva

Ahoj HelderS jsem měl tuto chybu v mých silách proudu před a změnil dva síťový filtr čepice a to fungovalo .. mohou být všechny u potřebujete udělat, je nahradit tyto dva kryty pouze a bude to fungovat. To je způsobeno přepětím Ano, u může nahradit jakoukoli věc, ale není nutné k tomu, že stačí změnit dvě víčka a uvidíte .. Je snadné opravit, ale může být to nemá cenu, pokud u více komponent vyměnit, jít na nový lepší. Mám na mysli pouze změnit dva kondenzátory a uvidíme, jestli to fungovalo je to v pořádku, jinak jít za novou, jak je to cena je nižší než náhradní díly se čas strávený v opravě. ještě jedna věc .. Pokud to nefunguje po změně čepice jít k otevření odpor na primární straně napájení je nic nestojí, ale pokud u muset Chang přepínání tranzistorů a čiš stand by tranzistor a tak dále .. jít na nové síly. jde o

Použijte měřič Ω pro měření resistancies všech prvků kolem spínací tranzistor, včetně všech diody, usměrňovací můstek, rezistory, atd. Pokud zjistíte nějaké podezřelé měření (v blízkosti 0Ω), zkontrolovat složku, a v případě potřeby vyměnit ..

Dobrý den, znovu a díky ... Chtěl bych vědět, jak si můžu ověřit, napájení, bez připojení k základní desce. Díky moc S pozdravem Helder Silva

Protože to je SMPS budete potřebovat nějaké zatížení. Pokud máte auto žárovky 12V/50W v ruce se můžete připojit k 5V/12V kolíky, to by měla + / - stačí zatížení pro provoz za těchto podmínek .. Drát / rána 5/10W resiswtor na 10Ω nebo menší na 5V železnici by tuto práci ..

Jakmile si stiskl vypínač na napájení ATX do polohy ON (některé zdroje ATX dokonce ani nemají takový přepínač), napájecí zdroj ATX pošle 5V (min 1A) Aktuální k základní desce přes pin 9 (5VSB) (fialová Barevný drát) na napájecí konektor. Měli byste být schopni měřit toto napětí s voltmetrem. Pokud je vše v pořádku, že si nyní můžete zjistit PIN 14 (PS-ON) (zelená barva drátu), který je po zapnutí PIN, můžete pomocí kusu drátu krátkého čepu 14 a 15 (černá). Máte-li napájecí zdroj je připojen k napájení, a vypínač na napájecím zdroji svítí, uvidíte ventilátoru je turnning nyní. Pin 8 (šedá barva drátu) je PWR_OK. Je to obyčejný TTL výstup, který by měl být uplatněny vysoké a napájení na znamení, že +12 VDC, +5 VDC a +3 VDC výstupy jsou nad podpětí hodnocené prahů a dostatečné napájení energie je uložena v převodníku zajistit kontinuální napájení provoz ve specifikaci. Pokud se nic z toho se stane, neměli byste se zapojit do základní desky.

Dobrý den, znovu! Rád bych se s vámi podělit o něco, na okruhu ATX PS, čepice se zdají být dobré, ale termistor u pojistky chybí kus to. I když to představuje běžnou hodnotu. A teď, nevím, mnohem více se dá dělat, budu se snažit plakáty rady, a pak, myslím, že budu kupovat nový. S pozdravem, Helder Silva

Jsem také mají problém SMPS můj problém je, že +5 V na pin 9 funguje, ale nemohl jsem zapnout SMPS co by mělo být problém, a také je to způsobeno tím, kolísání proudu.

Dobrý den, Pokud je váš zdroj to hoří pojistka příčiny mohou být dvě. Transitor energie E ve zkratu nebo primární transformátoru E v zkratu. Já si rady vyměnit napájení, protože kdyby se jít zkratu primárního s sekundárního byste hořet počítače. [Size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 1 minut: [/color] [/size] Dobrý den, Pokud je váš zdroj to hoří pojistka příčiny mohou být dvě. Transitor energie E ve zkratu nebo primární transformátoru E v zkratu. Já si rady vyměnit napájení, protože kdyby se jít zkratu primárního s sekundárního byste hořet počítače.

Jak se mohu měřit s resistancies m, že ok, nebo není v pořádku.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back