AVR problému hluku

S

snmeciut

Guest
Vážení jsem se postavit jednoduchý AVR obvod, který on / off malého stejnosměrného motor.The napájení obvodu je jednoduchá lineární regulátor (7805). Pro řízení motoru výkon MOSFET (irf9540) byl used.But když motor je na AVR nefunguje správně a reset a zámek. Použil jsem filtrování napájení z cívky a kondenzátoru tantalium ale problom došlo. pomozte mi.

Použití tlumivky na obou stranách regulátorů napětí a tantal +100 nF velmi blízko k mikrokontroléru .. Také se můžete pokusit oddělit od MOSFET mikrokontrolérem tím optočlen .. Toto rozdělení vám umožní připojit Přídavné cívky mezi 0V mikrokontroléru / regulátoru napětí a 0V th MOSFET, tak separatig síla země od země mikrokontrolérem regulátoru .. S pozdravem, IanP

Máte správné komponenty na motoru / mosfet, aby se zabránilo induktivní zpětnou vazbu od motoru při zatížení změny? Jsem asuming jedete mosfet pomocí PWM kanál na AVR. I když by to způsobit nějaké extra vytápění MOSFET, integraci PWM výstup, který jde do mosfet trochu vyhladí z motoru pulsy trochu, ale bude odpadní teplo, protože více jak mosfet není řízena, jak blízko k nasycení při každé konce roku. Vzhledem k frekvenci PWM, že AVR je umí generovat, ujistěte se, že frekvence je ideální pro mosfet, který používáte.

Změnil jsem IRF9540 o L298 a tento obvod pracoval correctly.But L298 se ohřívá a je třeba chladič. Myslím si, že jednoduchý MOSFET řidič s izolovanou zemí by mohly být použity pro tuto práci.

Mimochodem se to stalo, aby se moje první okruh s AVR. Já taky používá 7805 a hexfet pro řízení motorového. Fungovalo to. Nejprve byste měli zkontrolovat algoritmus. Pokud to je není problém zkuste 2 kondenzátory jeden na iput dother na oput z 7805

[Quote = snmeciut] Změnil jsem IRF9540 o L298 a tento obvod pracoval correctly.But L298 se ohřívá a je třeba chladič. Myslím si, že jednoduchý MOSFET řidič s izolovanou zemí by mohly být použity pro tuto práci [/quote] oteplování znamená, že vaše mosfety nejsou přepínání správně nebo nové mosfet ON odpor je vyšší než u IRF9540 -. Což znamená i nižší proud jde dál a nižší hlučnost o moc. Myslím, že je by mohlo být několik důvodů - jste samostatný zpětného vedení pro motor tak to protéká obvodem MCU, nebo jste se správně filtrovány výkon motoru připojení a přepínání hluk je na vedení, nebo méně možná jste vyzařované EMC problém.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back