AVR + výběru externích krystal problém

O

omid_juve

Guest
Já používám stk200/300 pro programování AVR ATmega8 My (můj software je Bascom 1.11.7.4), v jednom ze svých programů jsem použil vnitřní 8M oscilátor a já dont mít žádný problém s tím, ale v jiném programu Potřebuji externí 16M krystal do práce. tak jsem definoval CKSEL t0 1111 a psát fusebit na AVR a pak jsem umístil 16M krystal na pinu ne. 9 a 10 z ATmega8, ale když jsem začal psát svůj program na čipu nemohl programátor `t identifikovat můj čip. Použil jsem další ATmega8 a před změnou interní oscilátor s vnějším krystalem, já jsem umístil 16M krystal na pinu ne. 9 a 10 z ATmega8 a pak jsem změnil na externí oscilátor krystalu a psát fusebits na to. této době také, když jsem začal psát program na svém čipu podivně můj programátor nemohl `t identifikovat čipem jindy. Co si myslíte o tomto problému? Prosím, pomozte mi.

nezapomeňte budete potřebovat nějaké další param když Chage os xtal FRQ v AVR kontrolu Datashheet podrobněji také L verze některých AVRhave hodin max. 8 MHz ....

max frekvence na ATmega8, že jsem se pomocí 16M (ATmega8-16pu)?! a plz dejte mi vědět, jaké jsou další parametry?

clockselect 1010 mají odolnost proti rušení ckopt = 0, pomalu rostoucí moci

Co se kondenzátorů, který používáte s 8M a 16M křišťál? Pro vyšší frekvence. křišťál, by Cap Value je menší. Také si můžete ověřit, zda je krystal sériové řez nebo řez paralle? Jedná se o různé typy a vyžadují ruznych řidiče obvodů.

Řízení mikrořadiče při maximálních otáčkách není vhodné Zkoušeli jste to s nižší rychlosti týče Nandhu

Myslím, že by to mohlo být problémem, protože kondenzátory, vybrat přesné hodnoty kondenzátoru. Podívejte se, zda váš čip je ATmega8 nebo atmega8l a schopnost řídit se tolik frekvence Bibin John www.bibinjohn.tk

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back