bandgap a op-amp

C

chunlee

Guest
Ahoj všichni,

Já chci navrhnout bandgap napětí pomocí op-amp.se musíme ujistit, že op-amp je stabilnější, než jsme se připojit k bandgap napětí?jak zajistit, op-amp je stabilní?

potřeba, aby se ujistil, že fáze marže z op-amp více než 45 stupni, nebo ne?

Díky.

U musí udělat analýzu ac op-amp, plot-frekvenční křivka amplitudy a fáze-frekvenční křivky otevřené smyčce, pojistit PM je dost větší než 45 stupni!

díky huojinsi.

Chci se zeptat ještě jednu otázku.

obvykle, jak dlouho se MOSFET délka může zvážit, jak dlouho-kanál?5 * Lmin dost, nebo ne?

Díky znovu.

chunlee napsal:

Ahoj všichni,Já chci navrhnout bandgap napětí pomocí op-amp.
se musíme ujistit, že op-amp je stabilnější, než jsme se připojit k bandgap napětí?
jak zajistit, op-amp je stabilní?potřeba, aby se ujistil, že fáze marže z op-amp více než 45 stupni, nebo ne?Díky.

hi suria3,

co myslíte přestávce se smyčkou na jednom místě?Můžete pls vysvětlit další?

bodu i to, co potřebujete k připojení AC vstupní a výstupní uzel, když jsem chtěl zkontrolovat PM?je i připojení AC vstup do op-amp vstupy a měřit střídavé napětí na výstupu z uzlu op-amp?

díky za vaši pomoc.

Obvykle je operační zesilovač zesílení a fázi marže jsou vypočteny z AC reakci na operační zesilovač sám, protože tato fáze rozpětí převzetí "nejhorší" zpětnovazební faktor β = 1.Takže si můžete udělat AC reakci na operační zesilovač sám.
Nyní záleží na topologii vaší Bandgap, zda to bude dostatečné, nebo ne.Například pokud máte zisk fázi uvnitř zpětnovazební smyčka pro váš operační zesilovač Phase Marže se bude zhoršovat, protože teď se zpětnovazební faktor β> 1.Takže cesta Suria navrhoval, aby se operační zesilovač v Bandgap, zpětnovazební smyčka přerušila na určité místo (například vstup na operační zesilovač, možná terminál může být dobrá volba) a poté se dát napájecí zdroj, a pak na plot AC reakce a výpočet zisku a fáze rozpětí.Tímto způsobem si účet pro nakládku účinky a zpětnou vazbu faktoru v obvodu.Přestože je tento způsob také není zcela přesné, protože jste porušil ciircuit a změnil skutečném provozu, ale to vám může dát agood odhad rychle.
Nejpřesnější způsob test stability je Transientní odpověď.Dejte celý obvod, smulate na startu se přechodné repsonse a budete vědět, zda vaše obvod je stabilní, či nikoliv.
Pamatujte také, aby simulovaly přechodné reakce na různé teploty, protože pokud Bandgap je stabilní na 1 temp, neznamená, že je stabilní při jiných teplotách když začal také.

chunlee napsal:

hi suria3,co myslíte přestávce se smyčkou na jednom místě?
Můžete pls vysvětlit další?bodu i to, co potřebujete k připojení AC vstupní a výstupní uzel, když jsem chtěl zkontrolovat PM?
je i připojení AC vstup do op-amp vstupy a měřit střídavé napětí na výstupu z uzlu op-amp?díky za vaši pomoc.

Pokud jde o stabilitu v operační zesilovač v bandgap existují dva zpětnovazební smyčky v následujícím grafu.Pokud nejsem mylný, smyčce A je negativní odezvu smyčky zatímco smyčce B je pozitivní odezvu smyčky.Mám pár otázek.Za prvé, je to dost dostačující pro kontrolu stability smyčky A jen spiknutí frekvenční charakteristiku křivky VOA / VIA?Nebo bych měl zkontrolovat stabilitu smyčky A vstříknutím dvě malé signály v bodu A a bodu B a pak pustila frekvenční charakteristiku VOA (Via-VIb)?Obě křivky výnosové křivky zcela odlišné odpovědi.Mohl by mi někdo říct, která je přesnější způsob?Díky
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Myslím, že to, co můžete udělat, je prolomit operační zesilovač vstupní svorky a potom vstup 2 zdroje signálu tam říkají Va a Vb.A pak mít výstup na rozdělené body VOA a VOB a potom by plot (VOA-VOB) / (Va-Vb)

Souhlasím s Aryajur, kdy operační zesilovač se skládá z dvojího smyčky, stabilita musí zkontrolovat differentially,
myslím zisk a fáze mají měřit differentially nikoli měřicí jeden po druhém jako my v jediném smyčky rád, jednoty získat vyrovnávací paměti.

Ahoj, jsem simulovanými diferenciální zesílení smyčky okruhu ale pozorovat některé podivné chování.Fáze odezvy smyčky získat zdá divné, jak je uvedeno níže.Musím zkontrolovat, že všechny moje tranzistory jsou v saturační oblasti a operační zesilovač má fáze rozpětí asi 70 stupni před vložením je ve smyčce.Také jsem běžel přechodné reakce v bandgap reference od ramping do napájení a obvod se ukázalo být stabilní.Am I misintepreting frekvence odezvy smyčky získat?Díky.
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Já nejsem jistý, ale myslím, že dB20 funkci zastává modul hodnoty před výpočtem dB20.V Bandgap obvodu, které jste před, když pozemek o velikosti a fázi smyčky získat byste plot (VOB-VOA) / (Va-VB), protože obvod má inverze po operační zesilovač.Promiň, že jsem napsal špatně výraz v mé poslední příspěvek.Když se vám, že já si myslím, že fáze plot vyjede pravdu.

Nazdar,

Musíte posoudit obě smyčky v jednom okamžiku.Způsob, jakým to dělám já:

Řez na zesilovač výstup vstříkněte na aktuální zdroj uzlů, a podívejte se, co
se vracejí z výstupu zesilovače.(mějte na paměti, DC zaujatosti a vyhnout AC do výstupu).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back