barevné BMP do monocrome.

K

Kuldeep

Guest
Chci vědět, jak barevné BMP soubor, může být přeměněn na monocrome obrazu.
R Jaké jiné metody komprese BMP soubor na úkor degradované kvalitě?

Existuje jen jeden způsob konvergence barevné bmp 2 jednobarevný jeden.

Chcete-šedá scal obrázek uděláte červený, modrý a zelený komponenty stejné.
Chcete-li monochromatické to byste měli provést pouze jednu komponentu vlaue zatímco ostatní se nastaví na nulu.U modré stupnice obrazu, youu nula green & červené komponenty.JPEG komprese je vhodná pro skutečný život fotografií.Můžete tak učinit pomocí bot barvou na okna: D

Oko má nerovnoměrné citlivost na červenou, zelenou a modrou.Máte-li směs pak rovnoměrně, výsledky vypadají poněkud nepřirozené.Obecný způsob míchání RGB do stupňů šedi, je s touto rovnicí:
Šedá = 0.30 * R 0.59 * G 0.11 * B

Myslím, že BMP poskytuje pouze hrubý run-length encoding.Chcete-li získat významnou kompresi, musíte nejprve změnit váš obrázek tak, že skupiny horizontálních pixelů mají stejnou barvu, potom použít RLE kompresi.Pozor, některé programy nepodporují RLE režimu.BMP info zde:
http://www.dcs.ed.ac.uk/home/mxr/gfx/2d-hi.html

Díky,
jsem soubor v 8-bitovém režimu, 247 barev.

Pokud i zvolit jednotné barvy pro všechny pixely pak, jak mohu kontrolovat jasu?nebude to letadlo image?

sorry, byl jsem zmatený.nebyly žádné probs obtainin graycolor img.prosím, sdělte mi, základy CONVERTIN bmp do jpeg.

díky

najdete zde vysvětlení
Kód:

http://courses.ece.uiuc.edu/ece390/lecture/lockwood/l15.html # BMP% 20is% 20Backwards

Nazdar,
zkuste hledat následující dokument ve formátu PDF

Addison Wesley - Compressed Image-formáty souborů JPEG, PNG, GIF, XBM, BMP (Miano) (1999)

to je užitečné.to mi hodně pomohly, a zároveň bude moje jpeg enkodéru.

Pokud chcete zvýšit svítivost pak nejprve převést obrázek z RGB do YUV a Y je šedé obrázek.Zapomeňte na U a V componenets Ty by měly být barvy.
Pouze Y splní vaše požadavky.Pokud chcete zvýšit pak nejlepší způsob, jak je použít ekvalizace histogramu.Direct Luminance zvýšení bude vyzvořit nežádoucí účinky.

-Best Regards

BMP je formát, který má primární údaje z obrazu, které může mít 24-bit RGB pallate obrazy a obrázky v odstínech šedi.Komprese je aplikován na tomto nezpracovaná data v BMP syrové Existuje několik metod pro kompresi BMP surových údajů, které jsou ve formátu JPEG Baseline metody (. Jpg obrázky) JPEG 2000 (. JPC)

Ale kompresi třech rovinách RGB není dobré v místě komprese, protože můžeme využít Pshyco-vizuálních vlastnostech a použití HVS body můžeme se vzorkem barvy složku, čímž se pro kompresi lepší převést RGB na YUV a pak použít ... ..............................
Pochybuji, že lidské oko může rozlišovat mezi 420 a 444 YUV, takže proč nepoužít 420

-Regards

Chcete-li převést BMP na JPG, BMP otevřít soubor v MS-Paint, Soubor -> Uložit jako -> zvolte Uložit jako typ jako JPEG File Interchange Format.

Uveďte, prosím, já odkaz na tyto knihy:
Addison Wesley - Compressed Image-formáty souborů JPEG, PNG, GIF, XBM, BMP (Miano) (1999)

pozdravy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back