baterie - baterie - nabíjecí proud z baterií s kapacitou ztratil?

L

lee321987

Guest
Když baterie mají nižší kapacitu pak jsou hodnoceny, to je ještě v pořádku založit nabíjecí proud na jmenovitý výkon? Příklad: Mám 2000mAh AA NiMH baterie, že můj analyzátor říká, že jen ~ 1000mAh kapacity. Je správné považovat za 2AMPs C, nebo mám použít C = 1AMP při výpočtu poplatku rychlost? (Četl jsem, že NIMH je, že jsou to vyčerpání je třeba vyhodit, ale já jsem jen tyto ve své myši a vydrží dlouhou dobu tam)

Podle mého názoru, když se baterie dostane starý, nebude záležet hodně, pokud Nabíjecí algoritmus je optimální, nebo ne. Na druhou stranu, nabíjení za nižší cenu, je obvykle lepší si efektivnější nabíjecí kapacitu i když cena je čas. Někdy (nedoporučuje se bez zkoušek) pulzní nabíjecí proud s relativně vysokou hodnotu (jako dočasné obnovení) může pomoci obnovit část ztracené kapacity i když to záleží na typu baterií. OT: Můžu se zeptat, jestli baterii analyzátor změřit i jeho vnitřní odpor (impedance)? Kerim

Možná jsem měl můj dotaz zní lépe. Chtěl bych vědět, zda nabíjecí baterie 2000mAh, hodnocené, který má pouze aktuální kapacitou 1000mAh na 2AMPs má stejný účinek jako negativní nabíjení zcela nové baterie 1000mAh, hodnocené v 2AMPs. O pulzující - ano, já jsem přinesl nějakou život zpět do několika NiMH a NiCd je tím, nabíjecí 70.000 MFD kondenzátor (velikost může soda) s 12volt zdi bradavice, a to přes vybíjení baterie ... O baterii Analyzer - Ano, je to opatření, impedance (alespoň jeden z jeho nabíjení algoritmy), ale nikdy se zobrazí toto číslo. Tento model je MH-C9000 od Powerex.

Logicky stará 1000 mAh baterie je nějak odpovídá, pokud jde o kapacitu, aby nové 1000mAh jeden. To je pro staré baterie, jak nabíjení a vybíjení proudy musí být snížena (pokud byly relativně vysoké), dále na rozsahu jeho životnosti k dobré míře. To může vysvětlit poměrně rychle degradaci kapacity baterie v případě, že rychlé nabíjení algoritmus je stále stejný po jeho života (totéž platí v případě, že náklad je dost těžké). Naštěstí baterii ceny jdou dolů tak, aby jeho nahrazení jednou za rok, nebude problém, když jsem se víc rádi, když to trvá 5 let místo:) Kerim

@ KerimF Předpokládal jsem, že bych měl snížit nabíjecí proud na vyčerpanou kapacitu baterie, ale nevím přesně, jak funguje chemie, takže jsem si nebyl jistý. Hádám, že máš pravdu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back