bezdrátová myš

S

selvaraja

Guest
hai kluci,

to někdo mít jakýkoliv nápad postavit si vlastní wiressless myš ... kde získat jejich částí ... nástroje použijete k designu .... a tak dále .....

Nazdar,
Jsem Zajímate se o toto téma příliš.
Myslel jsem, že o tom hodně, myslím, že nejlepší cestou je kupovat levné optická myš &
aby bylo bezdrátové, to stačí FM transmiter, něco jako MC2833.

Na začátku jsem se chce využívat digitální formát, ale je to příliš komplikované pro tento jednoduchý
komunikace.Mám nějaké vtipné testy![becuse I havent dostal potřebné nástroje, jako je osciloskop], se zdá, že modulace PWM, tak FM transmiter to bude stačit.

POWER, hlavní problém!
Jen jsme si o tom promluvit při práci, ve skutečnosti, pokud si chce countinue.?

pozdravy
Mosh

Zajímavý problém.Pracoval jsem na řešení, a nasbíral mnoho informací najednou.Tady jsou někteří z toho, co jsem se dozvěděl:

1.Většina bezdrátové myši jsou na 27MHz, protože je to opravdu mezinárodní kapela zdarma k použití.

2.TX je velmi jednoduchý, XTAL oscilátor v 1 / 2 TX frekvence (~ 13.5MHz), který má jednoduchý tranzistor oscilátor a výstupní stupeň, který násobí frekvenci o 2 následuje frekvence selektivní jednoduchý LC filtr frequncy TX .Jiné zařízení se používá jako Varactor (velmi jednoduché, obvykle jen další tranzistor) v XTAL nádrž slouží k FM oscilátor na ucontroller disku.

3.RX je typicky FM IQ část jako Motorola MC13135/13136 (velmi dobrý přijímačů!) Jízdní odpovídající RX ucontroller.Existuje několik složek používaných k tomuto včetně kanálu XTAL, POKUD filtru a quad cívkou.Ne jako simle jako TX.

4.Jedna věc k poznámce, antény jsou antény smyčka set s kondenzátorem rezonovat u freuquency RF, ale na 27MHz bude mít ztrátu> 30 dB!Není příliš dobrá, ale pomáhá omezit rozsah!

Ron

Nazdar,
Intresting informace Ron,

kde jste fin jim můžete položit nějaké odkazy?Chci se dozvědět podrobnější info je.
& Jiné věci, máte jakýkoli vzorek shcematic?

a další problém, na hardware hanshaking budeme potřebovat odesílatele & přijímač
v každé straně, nebo bychom měli instalovat ovladače ručně, nebo ..., máte nějaký nápad?

thanks in advance
Mosh

ronsmithy napsal:

4.
Jedna věc k poznámce, antény jsou antény smyčka set s kondenzátorem rezonovat u freuquency RF, ale na 27MHz bude mít ztrátu> 30 dB!
Není příliš dobrá, ale pomáhá omezit rozsah!

Dělal jsem se s IR signály, starat se o - kolíky IR diody.

zkontrolovat Agilent místo pro myš design
nebo si můžete snadno navrhnout jeden s levných optických myší a rx / tx moduly

Nordic prodává 8051 a 2,4 GHz s mikro TRANCEIVER (http://www.nvlsi.no/index.cfm?obj=document&act=display&doc=147)

Tato část RF tohoto přístroje si můžete fim ww.laipac.com na 15 dolarů

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back