Bipolární tranzistor o koření

H

hayowazzup

Guest
Ahoj já jsem se snaží udělat zdroj konstantního proudu pomocí tranzistoru, nakreslil jsem se na okruhu níže. [Url = http://images.elektroda.net/49_1301779735.jpg]
49_1301779735_thumb.jpg
[/url] Když jsem se simulovat na koření, dostanu 4,18 mA pro Ic. Co jsem se dozvěděl o použití BJT jako zdroj konstantního proudu je, že když jsem buď zvýšit R1 na 2k, nebo V1-15V a udržovat konstantní V2, bude Ic zůstane stejný. Ale po změně buď hodnotu složek a simulaci obvodů jsem si uvědomil Ic změny, které není to, co jsem očekával. Tak jsem zvědavý, jestli jsem skutečně nepochopil koncept, nebo tam jsou nějaké podmínky týkající se BJT jsem neměl obavy. [Url = http://images.elektroda.net/19_1301780906.jpg]
19_1301780906_thumb.jpg
[/url] Vaše pomoc bude vítána.

Co jste nakreslili není zdroj proudu vůbec. Měli byste se podívat na výstupní proud a zároveň se mění výstupní napětí - to vám ukáže, co máte. Musíte analýzu DC za to. Obr. 3 je zde vhodnější en.m.wikipedia.org / wiki / Current_source Keith

Pokud si budete chtít prohlédnout charakteristiky tranzistoru v koření, co musíte udělat správné simulace. Děláte přechodových jevů s 19V na základně, která je blázen - 0.7V bude realističtější hodnotu. Také máte jen 10V napájení, takže se dopředu zaujatost základ-kolektorový přechod, i když se takový šílený základní napětí, které je irelevantní. Zkuste analýza DC první, zametání základní napětí z 0V na 1V a sledování proud kolektoru. Navrhoval bych velmi nízké kolektoru odpor - jeden ohm. Pak vybrat základní napětí a proud kolektoru kombinaci z tohoto zametat, například najít základní napětí, které dal 1 mA proud kolektoru. Pak stanoví základní napětí na tuto hodnotu a zametat napájecího napětí od 0V do 10V říct a sledovat proud kolektoru znovu. Měli byste vidět docela konstantní proud kolektoru přes většinu z řady kolektoru napětí. Nebude to dokonale konstantní v důsledku předčasného efekt. Keith

Jednoduché BJT zesilovač konfigurace, to je to, co jste simulující:)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back