BLDC motor

A

Alek

Guest
Nazdar

Mám BLDC motor, který má naprázdno 15V rychlost rovnající se 8800 ot.
/ min.Pokud se i tento motor dodáván s 12 V, pak jak dovedu vypočítat novou naprázdno otáčky z motoru spec list?

Děkuji.

Alek napsal:

Mám BLDC motor, který má naprázdno 15V rychlost rovnající se 8800 ot. / min.
Pokud se i tento motor dodáván s 12 V, pak jak dovedu vypočítat novou naprázdno otáčky z motoru spec list?

Thanks Nicleo;

Mám-li obsahovat proud (Im) do ekv.

Vs = Im * R kw

A teď, co je hodnota Im?

Je správné, když definovat Im = Io - Ispd?

Io je bez proudu zátěže (z motorových spec sheet) a Ispd se sníží ze současných dodané změny napětí (15V až 12V).

No-load proud je, samozřejmě, způsobené ztráty způsobené třením.Pokud chcete lepší aproximace pro no-load rychlost 12V, pak si můžete vypočítat k první z rovnice:

k = (15 - R * Io) / W15.

Nyní můžete za to, že ztráty způsobené třením bude konstantní (je zanedbávání viscuous tření a změna součinitele tření s rychlostí) a předpokládají, no-load proud bude stejný.Potom, nové no-load rychlost:

W12 = (12 - R * Io) / k.

Nicméně si myslím, že je to zbytečné komplikace.Můžete zkontrolovat, že sami, pomocí skutečných čísel z listu.

Nicleo je roztok by měl poskytovat přiměřenou aproximaci.

Ahoj kluci, na nové desce, a to zejména na vlákno, je to, co jsem v současné době výzkum.Já jsem pracoval na nástroj pro výpočet střídavý motor design dostal uživatelské vstupy.V současné době jsem schopen vypočítat Kv (RPM / V) a R (odpor vinutí), ale nejsem si úplně jistá, jak a jestli můžu vypočítat proud naprázdno Io.Mohu-li, pak mohu připojit tyto čísla do jiné sady funkcí, musím počítat výkonu motoru.

Žádné pokyny, to by bylo skvělé.

Díky,
Jay

Proud je kvůli ztrátám třením.Pokud můžete odhadnout ty, které představují ztráty výkonu.Proud je pak jednoduše Io = Po / V.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back