Bluetooth anténa - u ruky efekt

S

spid3rx

Guest
Dobrý den všem,

Jsem pracoval na některé Bluetooth (2,4 GHz) antény.
Některé design I implementovat je IFA a smyčce antény.

Zjistil jsem, že podle celkové vedení antény ovládání VSWR je lepší, když v blízkosti s rukou.Tam, kde as, IFA VSWR může být snadno posunut když v blízkosti s rukou.

Rád bych si nějakou zpětnou vazbu, komentáře nebo zkušenosti setkat od forummer dne, kdy anténa konstrukčního typu je více stabilní a vhodnější.

díky,
spid3rx

Dobrý den,

Je normální, že když se budete blížit ke anténa s rukou, VSWR změny.Zvlášť, když se budete blížit ke antény od směru maximálního vyzařování.Vaše ruka odráží určité energii zpět do antény bude mít za následek změnu v VSWR.Když se budete blížit vaše anténa do cca 3 cm, účinek bude mít významný, jak jste se v blízké pole, kde můžete měnit indukčnost a kapacitní struktury, tedy střední frekvence a odpovídající.

Když VSWR se příliš nemění, je to většinou známkou špatné záření.To znamená, že spoustu elektrické energie dodávané antény, je přeměněn na teplo namísto záření.

Když se stane VSWR lepší, když máte ruky v blízkosti antény, odpovídající / tuning není správné.Takže budete muset změnit design poněkud.Nejlepší je vyladit vaše anténa pro většinu vyskytující stav a zjistit, zda VSWR je přijatelná pro ostatní vyskytující podmínky.Tam může být situace, kdy nechcete dostat VSWR <2 za všech provozních podmínek (body-opotřebované zařízení, ruční přístroje, atd.).

Děkuji za komentář.
Ano, jsem původně myslel, že bych měla design anténa, která není citlivá na ruce, protože pro podání žádosti, je jeho sklon uživatele se bude blízko, že část bytového fondu.Musím jít za účinnosti měření zatím, zdá se, jako bych třeba rychle jít podívat do komory.

Existuje nějaká anténa typu, že bych měla být stojí za pokus?Jen jsem se snažil IFA a smyčky.
díky

Dobrý den,

Jaký typ antény z nich používá, závisí na dostupné místo, dostupnost relativně velké umělé země (které mohou být použity jako obrázek), k dispozici vybavení a osobních zkušeností / preference.
Dobrý den,

Předpokládám, že vaše anténa je na PCB ve stejné rovině jako umělé země.Pokud váš VSWR je v pořádku pro vaše kapela na úroky, myslím, že IFA nebude špatné.Když orientace zařízení je náhodný, vyzařovací diagram není tak důležité.Pokud máte prostor (myslím, že ne), můžete použít čtvrtiny vlny, která je zkrácená uměle s kapacitním hlavou (takže dostanete T).Můžete krmiv, stejně jako IFA.Vyzařovací diagram je odlišný od toho IFA (má maximum vyzařování kolmo k noze T.

V případě, že čas, vědomosti, ale žádné peníze, můžete si dělat svou hodnocení radiační účinnost / vzor sami, bez zvukotěsné komoře, protože malé vlnové délce a malé antény, můžete měřit v blízkosti antény pod test, a proto je účinek úvah je většinou zanedbatelný.Samozřejmě budete potřebovat nějaké detektoru (spektrální analyzátor, diodový detektor, dolů převodník osciloskop) a referenční antény porovnat s vaší anténou za test.

Pro měření odrazu (VSWR), budete potřebovat směrovou spojky nebo drážkou line.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back