Budoucnost 5V logiky a čipy DIP

T

Techie

Guest
Jaká je podle Vašeho názoru budoucnost 5V logiku a DIP čipy.Jak dlouho budou trvat.

Vzhledem k obrovskému množství zařízení stále běží na 5V, a potřebují údržbu, já bych si představit docela dlouho ještě.

Pro nové vzory, je vše trochu jinak.Osobně, pokud jsou všechny části musím v designu jsou k dispozici v 3,3 nebo cokoliv, budu s radostí využíváme a zapomenout na 5V.

Otázka může být obdobné, "jak dlouho bude DIP poslední části, předtím, než je nahrazen SMD?"(Red. .. he he, jsem vynechal část DIP odesílání, když jsem psal, to vše a jen viděl 5V, musí pečlivě číst dál!)

Se obě otázky, nejsou žádné důvody, proč používat nižší napětí a SMD součástek v novém provedení, a mnoho důvodů k * * používat.Včetně skutečnosti, že mnohé novější díly jsou učiněna pouze 3.3V a SMD.

Já bych si představit, že ceny 5V a DIP části mohou také začít stoupat, neboť výrobci produkují méně z nich a nízkého napětí částí.

Jinou možností je samozřejmě na výrobu dílů, které mohou běžet na 5V * a * 3.3V bez stěžovat.

Jen moje myšlenky.

FoxyRick.

Nazdar

Myslím si, že do konce roku 5V dodání není pro blízkou budoucnost.3.3V byla zavedena kvůli spotřebě energie vysokorychlostních vzorů.Dnes, mnoho potřeb, nejsou ve vysoké rychlosti.Na druhé straně, fab procesu jsou ziskové.

Pro balíčky DIP, můj pocit je stejný.Mnoho malých firem není dost bohatý na to koupit rozsáhlé materiální podporu SMD montáž.Někteří si mysleli, že jiní jsou SMD montáž nejsou dostatečně spolehlivé, aby pro své potřeby.A co koníček doma ...

Skutečný problém nastává, když manufactureres muset nahradit výrobní zařízení ..PROCES a stroje, aby se 5V a 3 voltů zařízení nejsou stejné ..To je, když genearally tyto společnosti rozhodli, že si buissenes.Stačí zavřít, že celá rostlina a otevřít nový s kompletní nové caracteristics!

Upřímně řečeno, věřím, že budoucnost bude rozhodnuto na základě poptávky, ale nabídky.DIP čipy jsou v současné době levnější, aby se v porovnání s SMD čipy pro stejný objem.Nicméně, nová IC balicích strojů, coming out změní tento situaion.Takže se nakonec dodavatelé přejít na SMD čipy.Silným náznakem je, že většina nových čipů jsou k dispozici ve formátu SMD spíše než DIP.

To však není pravda o 5 systémy VDC.Pouze některé technika (bezdrátové, mobilní telefony, PDA nízké pohon s ARM apod.), využití 3 VDC vzory.Tradiční spotřební elektroniky, telekomunikací a automatizace administrativy stále používá 5 VDC, a že má delší budoucnost.

Ajay

Nevím o budoucnosti 5-vs-3.3 V, ale myslím, že průmysl si může dovolit, aby se změna-po jednodušší.desiging napájení 5V na 3.3V pokles snadné.

DIP se však zůstane asi na chvíli.My úvah:
1.Nadšenec, mnohem snadnější impliment a řešit problémy prototyp.
2.Průmysl; stejných důvodů výše.ponoření je jednodušší změnit se pak musel rozletovat SMD IC.
3.Po odvětví funguje chyb, pak může jít s povrchovou montáž, vědí, prototyp funguje.

Vím, že někteří ppl řekne "No, co o simulační programy?".No mohu říct jen to, jsou to jen dobře až do bodu.
Můj pocit simulátory jsou, poukazují na významné konstrukční chyby, ale stále máte na prkénko si design!

Nejsem tady začít válku o budoucnosti!I'm just nabízet své vstupy na dobrou diskusi.Koneckonců nejsem ---, takže nevím, ani budoucnost.

Jen moje myšlenky.
WA

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back