Buffer IC - 5Volt I / O modul pohonu 3.3Volt

H

Help

Guest
Vážení, rád bych vědět, co je vhodné ic řídit 3.3Volt modul, jestli moje 8bit I / O port je ~ 5Volt. Je možné použít 74HC245 jako buffer? Vcc připojení k 3.3Volt. Jakýkoliv vstup 5Volt je věnována 74HC245 bude uveden 3.3Volt výstup. Následující 2 tabulka je v datasheetu 74HC245, ale nejsem si jistý, která z tabulek by se měla týkat i. Zdvořile prosím radu. Děkujeme vám.

Otázka je, co budete potřebovat buffer vůbec? Pokud je mikrokontrolér pin, já má vnitřní ochranu proti napětí vyšší než VDD a nižší než Vss, a vše, co musíte udělat, je poskytnout série rezistor, aby každý pin, řekl bych, že pro 5V-k-3.3V 1k odpor by měl fungovat .. IanP: D

Vážení Ianp, je vám to znovu. Díky za Vaši odpověď. Vlastně, v poslední době hledám nějakou TFT LCD. Provoz tohoto LCD je 2,8 ~ 3.0V. Nejste si jisti, může podpořit 3,3 ne. V současné době, prostě udělat nějaké studie jako první. Ano, jsem s použitím mikrokontroléru AT89C52, která se použít k ovládání TFT LCD 16/8-bit dat a řízení pin. Q1) Smím vědět, jak vypočítat hodnotu rezistoru 1k? Q2) Bude posílat a přijímat signál stabilní jen připojit odpor 1k mezi uC I / O portu na port LCD? Q3) Dalším problémem je, když je výstupní signál posílat z modulu LCD, která je nižší umyvadlo napěťový signál (řekněme ~ 2.8V signál) na vysoké napětí 5V umyvadlo, může uC I / O detekovat 2.8V signál? (. Externí uC I / O port bude mít pull-4.7k vysoký odpor) V listu uC řekl: Vil - 0.2Vcc-0.1 VIH - 0.2Vcc +0.9 VoL - 0,45 Voh - 2,4, 3,75, 4,5 Děkuji.

Smím vědět, jak vypočítat hodnotu rezistoru 1k? Bude posílat a přijímat signál stabilní jen připojit 1k odpor mezi uC I / O portu na port LCD?
vstupní ochranné diody může vydržet zhruba 20mA, takže jedna nebo dvě ma by neměl být problém .. Samozřejmě, že čím vyšší je odpor nižší frekvence řídícího signálu .. Tak, zvážení všech výše uvedených - 1k zní rozumně .. Na druhé straně, tam jsou speciální překladače úroveň napětí, které se používají jako vyrovnávací paměti mezi 3.3V a 5V autobusy. Podívejte se na SN74LVC4245A: http://rocky.digikey.com/WebLib/Texas% 20Instruments/Web% 20data/SN74LVC4245A.pdf IanP: D

Vážení Ianp, Díky za Doporučuji SN74LVC4245A IC se mi líbí, ale myslím, že v místních nemohu si to IC může být nutné, aby ze zámoří a drahé:? (Můžeme použít 74HC/LVC245 Tento IC myslím, že mohu dostat to z lokální.

Q3) Dalším problémem je, když je výstupní signál posílat z modulu LCD, která je nižší umyvadlo napěťový signál (řekněme ~ 2.8V signál) na vysoké napětí 5V umyvadlo, může uC I / O detekovat 2.8V signál? (. Externí uC I / O port bude mít pull-4.7k vysoký odpor) V listu uC řekl: Vil - 0.2Vcc-0.1 VIH - 0.2Vcc +0.9 VoL - 0,45 Voh - 2,4, 3,75, 4,5
VIL - 0.2Vcc-0,1 => 0,2 * 3,3 - 0,1 => 0.56V VIH - 0.2Vcc +0.9 => 0,2 * 3.3 +0.9 => 1.56VI nevidím problém zde .. Podívejte se na přiložené obrázky .. To ukazuje, jak možné scénáře: 3,3 [out] na 5V [v] 5V [z] na 3,3 [v] http://www.circuit-projects.com/microcontroller/connecting-33v-device-to -5V-microcontroller.html IanP: D

V listu uC řekl: Vil - 0.2Vcc-0.1 VIH - 0.2Vcc +0.9 VoL - 0,45 Voh - 2,4, 3,75, 4,5
Omlouváme se za vás miss undestand tabulky. Vlastně tato tabulka je pro AT89C52. takže ... Vil (vstup Lo do UC) - 0.2Vcc-0,1 => 0,2 * 5-0,1 => 0.9V VIH (vstup Ahoj uC) - 0.2Vcc +0.9 => 0,2 * 5 = +0.9 > 1.9V VoL (Output Lo do UC) - 0.45V Voh (Output Ahoj uC) - 2,4 ~ 4,5 Pin-3 MOSI je připojena k jednomu dioda. Vzhledem k tomu, 3.3V zařízení je velmi nízký signál + dioda 0.7V. 5V zařízení obdrží 2.6V signál vysoké. Takže toto napětí signálu nádrž by nebyla ovlivněna vstupní napětí uC umyvadlo (od VIH pro uC je 1.9V zvážit Hi), jsem obřad? Děkuji vám.

To je pravda .. a pokud používáte Schottky dioda rozpětí je ještě lepší .. IanP: D BTW. Tato kresba by měla mít křížil-nad MISO a MOSI kolíky .. ale to nemá nic společného s napěťovou úroveň problému.

Vážení Ianp, díky za vaše rady. Ya, některé Schottky dioda klesne 0.3V pouze. Viz níže obrázek. Pořád pochybovat o odpor a dioda řídit signál. Tak jsem udělat nějaké simulace. Výsledek vypadá tak není ideality. Nějakou představu o výsledku? 3-3V-device-to-5V-mikrokontrolérem Proč CS čep-1 a SCK čep-4 rezistor připojení je rozdíl? i) CS kolík-1 bude mít 10kOhm (lze použít i 4.7KOhm?) pull-up rezistor plus 1kOhm v sérii odpor ke každému kolíku. ii) SCK-4 kolík jen poskytovat 10kOhm série rezistor, aby každý pin. Je to máme 2 volitelné ovládat 3.3V zařízení? První je použití 2 odpor. pull-up rezistor + série rezistor. 2. je jen dát nejvyšší hodnotu rezistoru v sérii s každým pin. Děkuji vám.

Nebudu soudit, proč se používá několik různých způsobů, jak .. Já bych připojit 1k odporem a 10k pull-up (89S52 má pouze slabý pullups) na 3,3 straně na všechny spoje mezi 5V-3.3V MCU a zařízení .. Pokud si chcete být jisti, že 3,3 je chráněn můžete přidat Schottky dioda paralelně s pull-up .. viz přiložený obrázek .. IanP: D

Vážení Ianp
Pokud si chcete být jisti, že 3,3 je chráněn můžete přidat Schottky dioda paralelně s pull-up ..
Normálně tento typ obvodu ochrany toho, co říkáme? Někdy mám vidět nějaké reference okruhu budou připojit Schottky dioda v slotů s pull-up/GND odpor. Děkujeme vám.

Někteří inženýři používají termín == "Fail Safe" ESD == pro tento druh ochrany .. IanP: D

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back