CAN Provádění

S

saudrehman

Guest
Ahoj kluci,
Já jsem měl napsat aplikačních programů pro odesílání a přijímání dat z PC (RS232 vi) CAN Bus pomocí MC9S12C128 Freescale řadič, který má MsCAN module.i mají dvě desky a musím posílat data fromPC na jednu z desek, které budou převést jej do Může rám a odeslat ji na další komise, které obdrží a poslat zpět do PC.
Jak mám jít o psaní code.i přečetl a re-read listy správce, ale nemají ponětí o tom, jak k jeho provedení.
Jak bych měl jít ABT to?
prosím pomozte.

Za prvé řadě se musíte rozhodnout pro komunikační protokol, nebo jej vytvořit.CAN rám je omezen na 8 bajtů.Pokud chcete přenášet z PC, zprávy s více než 8 bytů pak budete muset přemýšlet, jak zpráva bude být roztříštěné a balení uvnitř CAN zprávy.Také musíte rozhodnout, jestli budete používat ACK odpovědi na pakety.
Nemám žádné zkušenosti s MC9S12C128, ale zásady musí být stejné s ostatními CAN řadiče:
if my předpokládáme, že vaše zprávy jsou kratší než 8 bajtů budete muset přiřadit ID pro CAN telegram (různé pro each uzel), nastavit filtr na recepci, že ID v přijímači node a na převedení sériového received bytes in CAN data registrů.Start CAN převod a na recepci uzlu, poll CAN příjem vlajku.Vzal data z CAN přijímače registrů, když přišel telegram a přenášet je do žlabu sériový PC.
Vypadá to jednoduše, ale není.Budete muset nastavit všechny parametry CAN opatrně, aby se do práce.A nezapomeňte na 120 řádek ukončení ohm.

Můžete DLD CAST CAN design pdf

www .*****. com

Lidé po registrovat

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back