CANH a CANL v CAN Bus

A

alefandra

Guest
Dobrý den! Chci připojit dva vysokorychlostní CAN vysílače (MCP2551), ale nevím přesně, jak na to. Je to dost odkaz CANH a CANL pinů vysílače, nebo musím spojit i důvody? Jaký konektor je nejvhodnější? Je DB9 v pořádku? Musím ukončit autobus s zakončovacím odporem na obou koncích sběrnice, aby se zabránilo odrazům? Nebo jsou odpory součástí transceiveru? (Četl jsem v manuálu přijímače a nezmiňují ty odpory). Díky moc předem za Vaši pomoc!

CAN používá jako standardní DB9. Zde jsou vývodů. 9 Pin (muž), D-Sub CANbus Konektor Pin # názvy signálů Signál Popis 1 vyhrazena upgradu 2 CAN_L dominantní Nízká 3 4 CAN_GND Pozemní vyhrazena upgradu 5 CAN_SHLD štít, volitelně 6 GND Ground, volitelně až 7 CAN_H dominantní High 8 vyhrazena upgradu 9 CAN_V + napájení, volitelně Nemáte připojit z důvodu, jen mohou být vysoké a může se nízká. Obou koncích sběrnice musí být ukončen 120R odpor. Nejsou v tranceiver jako tranceiver nemusí být na konci autobusu.

Děkuji moc btbass! Řekl jsi mi všechno, co jsem potřeboval vědět!

Pokud se obě zařízení mají napájení lze připojit pouze CANH a CANL.

To záleží na protokolu, který budete používat, některé protokol k definici konektorů.

Pokud 2 systému pomocí jedné zemi, není nutné připojit zem, jinak byste se měli připojit zemní vodič.

lze je diferenciální signál sítě, není třeba hřiště. GND štít vám pomůže pro účely EMI.

[Quote = funnynypd] může, je diferenciální signál sítě, bez potřeby země. GND štít vám pomůže pro účely EMI. [/Quote] Pokud jsou dva uzly jsou galvanicky oddělené, může to žádný problém. Jinak rozdíl zemi napětí na 2 uzel musí omezené. tak to je lepší cannect zemi signálu.

pravda, vozidlo má stejné zemi, bude dva vodiče sítě také pracovat.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back