Chybovost v AWGN: Proč průměr = 0, rozptyl = No / 2?

M

mazdaspring

Guest
Snažím se pochopit, jak to udělat MATLAB chybovost AWGN. Nicméně mi není jasné, na některých částech níže. 1 Proč průměr je 0 a proto variance = Ne / 2, kde jsou z? to je teorie, nebo co? A musím přidat šumu k signálu. Jaká je hlučnost rovnice v teorii a jak se vám napsat rovnici hluku v prostředí MATLAB. Děkuju.

AWGN je aditivní bílý Gaussian hluk. Jeho průměr je nulová podle Gaussian distribuce. Ne / 2 je hluku moc nevím o skutečném významu Ne / 2, ale myslím, že moc skutečný signál se šíří přes negativní a pozitivní frekvence. Není tedy / 2 znamená oboustranně spektrální hustota výkonu. V Matab, je funkce randn používá k výrobě Gaussian distribuované náhodné hodnoty s nulovou střední a rozdílnost jednotky

V Matab, je funkce randn používá k výrobě Gaussian distribuované náhodné hodnoty s nulovou střední a rozdílnost jednotky
Děkuji moc. To je mi docela jasné. Můžeš mi vysvětlit, další prosím. Co rozdíl mezi rand a randn? Takže když jsem si MATLABu pro AWGN musím použít randn místo rand? Také ... Vidím kód některých lidí .... jejich hluk v prostředí MATLAB je 1 / (x squareroot2 [rand (1, N) + j randn (1, N)]), kde je to pochází? a proč v [] .... skutečnou hodnotu rand použití a imaginární použití randn? Děkuji moc předem.

Funkce rand slouží ke generování rovnoměrně-distribuoval náhodné hodnoty, zatímco funkce randn je Gaussian-distribuoval náhodné hodnoty. Myslím, že tento termín [rand (1, N) + j randn (1, N)]) je komplexní Gaussian náhodné hodnoty tak rozptyl (Můžete si myslet, že je moc), jeho se rovnat k 2 v MATLABu můžete snadno zkontrolovat rozptyl proměnné XX = randn (1, N) zadáním var (X) Jestliže n je velký, je aprrox var (X). 1 a pak se můžete dále zjistit var (X + Y) = 2, kde X = randn (1, N) a Y = randn (1, N) pro normalizaci energie [rand (1, N) + j randn (1 , N)]) na 1, jednoduše násobit s 1/sqrt (2) Doufám, že to pomůže

randn vyrábí všechny kladná čísla. Takže to nemůže být 0 znamená. přidat AWGN na signál, použijte AWGN (signál, SNR), nebo přidejte to: r = a + (ba) .* rand (100,1);

Můžete mi vysvětlit, další prosím. Co rozdíl mezi rand a randn?
rozdíl se týká rozdělení náhodných proměnných generovaných těmito funkcemi. rand () generuje náhodné prvky s jednotkou distribuce vzhledem k tomu, randn () s normální rozdělení.

[Quote = ninju, 915726] randn vyrábí všechny kladná čísla. Takže to nemůže být 0 znamená. přidat AWGN na signál, použijte AWGN (signál, SNR), nebo přidejte to: r = a + (ba) .* rand (100,1), [/QUOTE] Co je A a B? Mimochodem, děkuji vám za všechny z vás. Chápu, že už asi rand, randn

Omlouváme se, ale je nižší limit A a B isthe horní hranice počtu, které očekáváte.

přátelé Můžete mi říct, co je skutečné hodnotě Gaussova rozdělení hluk?. a jak může být generována

Ahoj Prank Řekněme, že chcete přidat gaussain na následujících 10 bitů BPSK modulovaných dat ModulatedData = randint (1,10 [1 0]), a říct EbNo = 4 db to je to, jak si můžete vypočítat v reálném a IMG část hluku EbNo_lin = 10 ^ (EbNo/10). Vypočítejte lineární% hodnoty EbNo No = 1/EbNo_lin;% Spočítejte šumu Za předpokladu, Eb = 1 Ni = sqrt (Ne / 2) * randn (1, délka (ModulatedData)), NQ = sqrt (Ne / 2) * randn (1, délka (ModulatedData)), N = NI + j * NQ,% generování komplexních AWGN

No je hluk hustotu výkonu na BW B, a protože hlukového spektra je + a jsem-jsem frekvence amplituda je ne / 2 v oboustranné spektrum. Nulovou střední vychází ze skutečnosti, že všechny vzorky hluku jsou nezávislé a celý hluk je signál nekorelovaným, takže hluk signál není ovlivněn ani +, ani - amplitudy.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back