Co DSP Analog Devices lze poradit mě?

K

kirgizz

Guest
Ahoj, já jsem zabývající se aplikací v oblasti digitálního zpracování signálu. DSP Já používám, je Motorola DSP56xxx což je docela dobrá podle mého názoru: pevný bod, 24 bit data, 48x48 bitové násobení, asi 160 MIPS (skutečné MIPS). Ale nejdřív mu chybí dobré podpory a za druhé to není široce používaný a zastaralé. Tak jsem se rozhodl o změně AD DSP. To je problém: čas potřebný pro získání seznámit s novým zařízením je příliš dlouhá pro mě. Z tohoto důvodu bych raději použít DSP se srovnatelnou přesností a výkonem. Navštívil jsem AD domovskou stránku a dostal zmatený rodiny DSP tam uvedeno. Mají buď nízké ceny 16 bit pevný bod, DSP, nebo velmi silné a drahé 32 bitový DSP s plovoucí desetinnou čárkou. DSP od TI nezapůsobí na mě hodně. Je zde velký rozdíl mezi ASM-programmig pevný bod a DSP s plovoucí desetinnou čárkou? (Může být používám AD DSP s plovoucí desetinnou čárkou). Můžete mi dát nějaké rady, prosím?

Neexistuje žádný velký * * rozdíl v programování 32bit SHARC pro pevné nebo folating čárkou. Například: R0 = R1 + R2 / / přidat se registruje jako celá f0 = f1 + f2, / / přidat se registruje jako plovoucí

Dobrý den, pokud potřebujete rychlost, kterou je třeba jít na pevný bod, a pro lepší programování s plovoucí desetinnou čárkou. Učení ADSP assmebly je docela snadné. Můžete začít s řadou Blackfin a myslím, že tato jediná série, která může zůstat po dlouhou dobu. BRM

Děkuju mnohokrát. Myslím, že AD má 16 bit DSP jen pevný bod, že? Ještě jednu otázku: Myslíte, že loď žádné Free-na-poplatek kompilátory / tools s EZ-Kit? S pozdravem

Ahoj kirgizz Mám špatné zkušenosti s novým AD Flash DSP: ADMCF326 se specializuje na řízení motoru. Má kompilátor / debuger / Flash Programer ke stažení zdarma. Práce s tímto nástrojem je noční můrou! Například, pokud jste náhodou zamknout "bezpečnostní bit" při vývoji nemůžete vymazat Flash už (dostanete OTP ...) Proto jsem velmi recomand vyhnout AD Flash DSP! Pokud chcete, výhody použití flash zařízení TI DSP místo!

Dobrý den, můžete použít Blackfin DSP ... Je velmi snadné použití čipu a velmi, velmi silný, IDE je bez jeho webových stránkách (vizuální DSP) a můžete použít C programovat, máte velmi dobrý materiál web k použití s tímto procesorem. Výkon je kolem 800 počítačů Mac (násobí a akumulovat). o

Díky všem. Velké rady! Zdá se, že Blackfin DSP rodiny může být velmi vhodná pro můj návrh. Budu se podívat na tento DSP. Co je to Flash DSP? Nikdy jsem neslyšel, tento pojem (Jsem docela newbee v DSP). S pozdravem

Máte-li DSP systém, musíte mít nějaké energeticky nezávislé paměti pro archivaci aplikace a spouštěcí aplikace, flash DSP jsou DSP s některými energeticky nezávislé paměti (flash), do archivu aplikace. někdo mě opravte, jestli se mýlím ... o

hada hmmm, něco jako na čipu ROM (ale přepisovatelné). to je? Tento software od AD, VisualDSP ++... by mělo být zdarma. Ale našel jsem následující fráze při výběru AD příručka ve formátu PDF: "VisualDSP + + testovací jízdu 90-ti denní zkušební verze zdarma". matoucí .... na mandrei jste se s VisualDSP + + nebo jiné Suite AD software? Díky za Vaše rychlé odpovědi. jde o

Ano, je to jako na čipu ROM, ale je to blesk, bude pokračovat dsp vizuální funcinal-li dát svůj clok zpátky, když to skončí, můžete to udělat, nebo formát a znovu nainstalovat ..

Ahoj, Šťastný Nový Rok! Podle mého názoru je rodina blackfin není vhodné, aby můj návrh, protože z 16 bitové datové slovo délky. Četl jsem některé listy z AD (např. ADSP-21160N EZ-Lite Kit). A našel jsem tam zajímavou věc. Důležité je, že použití Softwaru je omezena na 21K slov programu (může být příliš krátká na můj design?). Pokud ano, musí mít licenci. Kolik to bude stát? Myslím, že to není levná. Mohl by někdo mi dát nějakou malou recenzi? jde o

Ahoj kirgizz Jaké jsou periférie (UART, USB, ADC, kodek, CLK, MCU apod.), musíte spolu s procesorem DSP a jaké zpracování (MIPS), budete dělat v DSP?

Ahoj, puviarasu. Potřebuji DSP alespoň 150 MIPS výkonu, možnost 48x48 bitové násobení (pevný bod), nebo srovnatelné s plovoucí desetinnou čárkou. Požadované periferie 1-2x SPI a 6x I2S/SPI kompatibilní s rozhraním pro komunikaci s 20-24 trochu kodek (2x ADC a DAC 4x). jde o

na mandrei jste se s VisualDSP + + nebo jiných reklamních Software Suite?
mám málo zkušeností s VisualDSP + + od ADI, ale někteří z mých přátel používat intensivelly ve složitých projektů a verry spokojeni (s výjimkou příliš vysoké Cena VisualDSP + + nástroje pro sebe a emulátor desky). Dále upozorňujeme, že VisualDSP + + je verry dobrým nástrojem začít s DSP a ADSP čipy jsou známé třeba verry frendly a snadno se učí! Bohužel se zdá, že AD není suficient zkušenosti s přístroji blesku (flash zařízení má velkou výhodu, že nepotřebujete emulátor pro testování kódu), takže se rellay většinou na OTP (One Time programovatelné) zařízení. Ale ti, OTP potřebu nějaké drahé emulátor desky otestovat svůj kód. Doufám, že v budoucnu povede ke zlepšení našeho letopočtu theyr flash zařízení, protože ADSP jsou opravdu dobré verry čipy.

HI kirgizz Myslím, že analogová zařízení kladiva procesor SHARC 21161n bude vhodný procesor je 32 bitů s plovoucí desetinnou čárkou procesor na 100 MHz a (má 1 SPI port, 4 SPORTS, 2 Link porty a paralelní rozhraní sběrnice) je speciálně určena pro audio aplikace, můžete najít mnoho desek od různých výrobců tohoto procesoru. Popis produktu h ** p: / / www.analog.com/en/prod/0, 2877, ADSP% 252D21161N, 00.html soupravu z reklama Audio 2 LINE INS a 6 LINE OUTS 21161-hardware - EZ-KIT Lite ™ Evaluation Kit pro ADSP-21161 SHARC procesor h ** p: / / www.analog.com/en/prod/0, 2877,21161% 252DHARDWARE, 00.html pozdravem Puviarasu

na puviarasu Děkuji, jsem měl podívat na tuto diskusi: zdá být velmi vhodné pro můj návrh. Já jsem jen strach z 5K "free" Minimalizace kód VisualDSP + + dodáván spolu s radou. Cena za plnou verzi je příliš vysoká. na mandrei Znamená to, já jen může spustit svůj kód z hostitele (x krát), ale nemůže to ladit? A pak v reálném čase, ladění je možné, pokud máte tento hardware emulátoru kabel / deska? Mohu použít jakýkoli software simulace / emulaci host? jde o

Ahoj kirgizz Co řekl, bylo špatně, projít sady EZ návodu. VDSP + + dodáván spolu se správní radou, která bude pracovat na desce samotné (bez omezení velikosti kódu není 5k) a můžete emulovat přes USB port (jsem stopoval obvodu a prošli manuální převodovka) a náklady na desky je 495 dolarů. Díky a jde Puviarasu

na puviarasu Raději bych věřit, ale tyto termíny mi říct ještě něco: "Licence dodávány s EZ-KIT Lite ukládá následující omezení • velikost uživatelského programu kódu je omezena na 5 K slov (1 / 4). z ADSP-21161N procesoru vesmírného programu paměti. • Bez připojení k simulátoru, nebo emulátor relace jsou povoleny. • EZ-KIT Lite hardware musí být připojena a napájení za účelem využití VisualDSP + + s kit licence. " -> ADSP_21161N_EZ_KIT_Lite_Manual_Rev_2_1.pdf, strana 42 z 122 jde

Není to drahé? 495 dolarů. Má někdo prodávat levnější dsp eval desky pro začátečníky?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back