Co je lepší kódování, One Hot nebo Gray kódování?

S

spartanthewarrior

Guest
Ahoj všem, může každý subjekt, který mi říct, je lepší kódování 1) One Hot 2) Gray, který stavu kódování v těchto kódování je nejlepší a proč?

Jeden hot kódování je DataPath krátký. okruh rychle. Gary Kódování je rejstříku přepínat rychlost nižší, a úsporu energie.

Dobrý den, můžete mi říct, jak jeden hot kódování je DataPath krátký. okruh rychle?

se snaží zjistit, proč dekódovat současného stavu one-hot kódování FSM by být rychlejší než dekódovat šedého zakódované FSM. Napište snipet Verilog / VHDL a bude zřejmé.

Kódování Gray: Každý stát ve státě, stroj je přiřazena pomocí šedé kódování, takže pouze jeden bit změny v čase. Výhoda: 1) kódování překonává problémy v binárním kódu, jako je přechod na mrtvé, nechtěné. 2) Toto kódování se používá v 1) Glitch zdarma obvodů 2) Asyn FIFO provedení 3) vysoká rychlost dekódování okruhu Nevýhoda: řídicí logiky je docela Complex.2) počet flip flop = počet žabky v binárním stavu stroje One Hot-Encoding : Je to má jeden F / F pro každý stát. Výhoda: Rychlé a logiku ovládání je jednoduché, který se používá v neprospěch FPGA: Více hardware Mezi této šedé kódování je nejlepší. Santu

Ahoj, může každý subjekt, řekněte mi, proč používáme "šedé" kódování v obvodech Glitch zdarma. Jak "One - Hot" kódování dat, aby cesta krátká.

Věřím, že to, co je jak kódování, mají tam své výhody a nevýhody a záleží na aplikaci příliš. Gray Encoding: - minimalizuje závady v obvodech a užitečná asynchronní FIFO. One-Hot:-Minimalizuje dekódování logiku a je užitečná při ukládání oblasti. [Size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 2 minutách: [/color] [/size] Omlouváme se přátelé jeden - hot kódování není šetří prostor, že rychlost je až Logic

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back