Co je minimální kapacita s dobrým nesoulad?

R

rockycheng

Guest
Ahoj,

V mém design, vzorkování kondenzátory jsou použity v několika vysokou přesností SAR-ADC.τ musí být velmi malé, aby splňovaly požadavky.To znamená, že oba R a C by měla být docela malá.Výpočet ukazuje, že nejmenší C je přibližně 100fF.Je to možné mají být provedeny v uspořádání s dobrou přesností?A co odporu?
Díky moc.

S pozdravem,
Rocky [/ b]

méně kapacitní potřeby menší oblasti na levné.
100ff je možné a dobré velikosti pro integraci.
pro rezistory lepší mít rezistory méně než 100k
nejmenší res.jak vím, je 10 ohmů.

Ahoj RockyCheng,

Můžete mi říct, jak se vám jít o návrhu předního konce obvod vašeho SAR (Sample-hold/DAC).Mám-li použít Poplatek Přerozdělení metodu pro mé SAR, jak se mám rozhodnout, kapacitní hodnota a jaká je optimální hodnota pro minimální nesoulad.

Díky

Jeden dobrý způsob, jak získat lepší rozložení hodnota je dát 2 kapsle v řadě a 2 paralelně pro získání přesnější rozložení.Například, pokud jste si uvědomit 100 fF čepice, což je nejzákladnější hodnotu, můžete si dát dvě 100 fF čepice v sérii získat efektivní limitu 50 FF a pak souběžně je s podobnou konfigurací.Takže, skutečně dostanete 100fF.

Nevýhody pro to je více prostoru.Proto tuto techniku lze použít pro menší hodnoty stropy.Totéž lze udělat pro odpory.Pokud chcete realizovat 10 ohmů odpor, leží 10 rezistory 100 ohmů každého souběžně.Pokud jste se kterým se mimo větší hodnoty, není třeba pro tuto techniku ......

Ahoj,
Jak Vamsi řekl, musíte si uvědomit, že nízké hodnoty rezistorů nebo kondenzátorů o uspořádání několika prsty velkých hodnot (pomocí série a paralelní kombinace).To zprůměruje nesoulad chyby.
Současné technologie jsou schopny dosáhnout / -0,1% nesoulad v kondenzátorech.Zkontrolujte, zda nesoulad parametry, který vám slévárny.A vy budete muset zkontrolovat, zda tento nesoulad je ok pro vás.Pokud tento nesoulad není ok pro vás, pak musíte myslet oříznutí možností nebo přidání kalibrace okruhu do ADC.Pokud je mi známo, 0,1% nesoulad je v pořádku usnesení o 8-10 bitů (aspoň v pipeline ADC).Nevím, hodně o SAR ADC.

Doufám, že to pomůže :)

Ravi

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back