Co je protivná laloku?

K

kuanfu

Guest
Ahoj, všechny

V poslední době se podíváme na související pole design antény
propagačním materiálu.

Má-li každý mluví o anténní prvek vzájemně rozteč je větší
než 1 / 2 vlnové délky, může vést k roštu laloku.

Zeptal se, co mřížka laloku a Sidelobe mají se liší?

Díky.

Mřížka lalok je Sidelobe, která má značné amplitudě vztahu k hlavním laloku (tj. téměř stejnou amplitudu jako hlavní lalok).a máte pravdu, pokud je vzdálenost mezi anténou prvků je více než polovina vlnové délce, strouhání laloky dojít.

Souhlasím s výše uvedeným odpověď.

Jeden musí také věnovat pozornost tomu, relativní zavádění prvků.Někdy se s určitou mírou opatrnosti, větší než 1 / 2 vlnové délky rozestup je v pořádku.Šířku pásma, element vzor tvar, počet prvků, atd., což všechno může hrát do problému.

Dobrý den,

Nesouhlasím s předchozí odpovědí!

Nejprve mříže lalůčku není "obecně vysoký" lalok, ale repliku hlavního laloku (v reálné situaci, typicky vyhlazuje element vzoru).

Za druhé, rozteč blízko 1lambda nevyrábí rošt lalůčky!(Viz chebyschev světla například s inter-element rozestup, aby se zabránilo mřížka laloky).
Pro malé pole, co vidíte, ve viditelné oblasti, jak vysoké lalůčky (tj. v reálném prostoru), jsou rameno nadcházející roštu laloku (v závislosti také na druhu světla, tužka, tvarové, atd..), Pro stejný druh nosníku větší je pole blíže k 1lambda můžete zůstat.
I když budete mít mřížku lalůček můžete si ovládat svou úroveň řádné element světlo!

Za třetí, obvykle chcete skenovat paprsek sfázovaných, to je, kde u mřížky lalůčky přijít ve viditelném vesmíru a omezit maximální úhel scan.Obvykle to je účinek je silný ve velkých sfázovaných se sub-pole, a to i pro malé scan úhlu, v závislosti na sub-velikost pole, můžete mít spoustu rošt laloků pro malé scan úhlů.

Za čtvrté, za použití ne-jednotného rozložené pole i ve skenovaných paprsku se můžete vyhnout mřížka lalůčky (s některými inter-element spcing> 1lambda)!ale to není obvyklé, protože pro velké pole chcete mít modulární design.

Pět, geometrie pole diktuje počet a umístění mřížky laloků (pro pravidelné mřížky existují místa, jako jsou funkce pole geometrie může být počítáno)

Ahoj.

"Nesouhlasím s předchozí odpovědí!"

Zajímalo by mě, co si za nevhodný.Původní otázka byla velmi obecné a odpovědi byly obecně také.

Stručný popis lze nalézt v "antény" (třetí vydání) Kraus, strany 520 a 685.Existují jistě i další diskuse na podobné odkazy.Nechtěl jsem vypadat, ale já bych očekávat, že podobné diskuse kniha Hansen na pole.Za druhé, rozteč blízko 1lambda nevyrábí rošt lalůčky!

Jen model lineární řadu říci, čtyři (omni-řídící) prvků v jedné vlnové délce odstup a vidět, co se stane.Ještě lepší zvýšit vzdálenost mírně nad vlnové délky.Bych považoval endfire lalůčky za mříže laloky.

Já bych předjímat, že je třeba použít různé metody kontroly roštu laloků jako element mezery a skenování úhly narůstat i tendenci ke zvýšení vzhled mřížky laloků.

Ahoj,

Byl jsem velmi obecné mě taky.Zkontrolujte, zda můj přiložený soubor a poslat mi svůj názor.

Řekl jsem ..
- Za druhé, rozteč blízko 1lambda nevyrábí rošt lalůčky!
A ty jsi řekl ...
- Jen model lineární řadu říci, čtyři (omni-řídící) prvků v jedné vlnové délce odstup a vidět, co se stane.Ještě lepší zvýšit vzdálenost mírně nad vlnové délky.Bych považoval endfire lalůčky za mříže laloky.

Peraphs jste nečetl pozorně mé předchozí odpovědi.Infact jak můžete vidět v souboru dokonce 0,98 lambda nevyrábí strouhání laloky "vůbec", dokonce s všesměrovou radaitor.Vezměte prosím na vědomí pečlivě, že jsem řekl, "blízko" 1 lambda, mám na mysli jen slightless než 1 lambda.Nicméně ani s jednou lambda některé mřížka lalok snížení (theroetically zrušení lze dosáhnout).<<"Ale">> Pokud se pole, jak jsem expain v předchozí zprávě, je malý (několik prvků) roštu přichází rychle (jak pro vaše 4 prvky pole).Žalobní vyzkoušet řadu o 100 prvků Všesměrový prvků e najít sami maximum mimo element mezery před mříží laloky appareance.
Pamatujte také, že ne všechny "vysoká boční laloky" jsou mříže lalok, viz agin v souboru.

Čekám na vaši odpověď a komentář ....

PS: Prosím, já nechci neslušný ..
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back