Co je to Full vlna analýza?

J

Jackwang

Guest
Zjistil jsem, že je používá mnoho obvodů RF design, ale nevím, jeho skutečný význam. Také bych chtěl vědět, jak ji dokončit? Můžete mi pomoci?

Ahoj, jednoduché vysvětlení, které usnadní pochopení je: plná vlna analýzy je řešit kompletní sadu rovnic maxwells bez zjednodušujících předpokladů. Obvykle pole popsané rovnice jsou time-variant/frequency-dependent. Ve srovnání s plnou vlny analýzy jsou některé metody, jako kvazi-statická analýza, kde jsou Maxwellovy rovnice zjednodušit první (pole se předpokládá time-invariant/frequency-independent). Full-wave analýzy se často používá k analýze elektricky velkých struktur (fyzické rozměry jsou mnohem větší v porovnání s vlnovou délkou), jinými slovy, dělá vysoká frekvenční analýzu. Někteří slavní full-wave řešiteli jsou: Ansoft HFSS, CST Mikrovlnné Studio kvazi-statické analýzy je vhodné pro elektricky malé struktury (obvykle phsical velikost je považována za méně než 1 / 10 vlnové délky nebo 1 / 6 nebo ... vlnová délka závisí na tom, aplikacím Jak je vidět z mnoha učebnic). Jedním z nejznámějších je řešitel: Ansoft SpiceLink který je také známý jako Q2D/Q3D Doufám, že to pomůže. S pozdravem,

[Quote = Jackwang] Zjistil jsem, že je používá mnoho obvodů RF design, ale nevím, jeho skutečný význam. Také bych chtěl vědět, jak ji dokončit? Můžete mi poradit [/quote] Jednoduché vysvětlení: Plný vlny: s ohledem na všechny oblasti komponentů: Ex, Ey, Ez, Hx, Hy, Hz kvazi statické (jako příklad bez plné vlny jeden): pouze jedné složky, je považován za dominantní. Představte si, že jste mikropáskové vedení v rovině XY -> pak Ez komponenta je dominantní v oblasti substrátu. Vynecháme-Ex a Ey a urychlit výpočet Greetz eirp

Ahoj, Vaše explaination je velmi užitečné pro mě. , ale mám novou otázku, jestli chci navrhnout filtr s vlásenky strukturou, chci vědět, jak simulovat vazební koeficient mezi dvěma vlásenky, zda se má použít plné vln EM simulace nebo kvazi-statické analýzy. Doufám, že si vaši pomoc! s pozdravem.

Pokud jde o váš problém, spojky: Pokud rozměry čepů a vzdálenosti mezi nimi jsou mnohem menší než vlnová délka, je kvazi-statické dělat svou práci. Měj se.

Myslím, že Dr. Rolf Jansen představil termín plné vln zpět v roce 1970. Raději používat termín "komplexní analýzy EM", protože je to matoucí, zkuste přemýšlet o tom, co "částečné vlny" analýza by mohla být. Ale "plné vlny" To zní opravdu cool.

Full-vlna je nejlépe definován rozdíl od statických a kvazi-statické metody. Statická znamená zjednodušení Maxwellovy rovnice tak, že není spojení vůbec mezi E a B pole: ε div (E) = ρ kroutit (B) = μ J s kvazi-statické, jednou z forem propojení mezi B a E je považován: E pole tvoří konvenční proud ve vodivých materiálech (Ohmův zákon), a pak to konvenční proud přispívá k vnější podnět J a generuje B v normálním (Biot-Savartův) způsobem. zvlnění (B) = μ (Jexternal + σE) V obou statické a kvazi-statické, derivát času termíny v Maxwellovy rovnice jsou nastaveny na nulu. Jinými slovy, je posuvný proud termín, který Maxwell přidán do Ampérova zákona nastaven zpět na nulu a Faradayův zákon se stává: curl (E) = 0 = -dB/dt Na rozdíl od plné vln řešitelé zvážit všechny derivát času spojky termíny v Maxwella rovnice musí být konečný. Při vysokých frekvencích, kde Faraday zákona a posuvného proudu jsou významné, je třeba investovat do výpočetní náklady full-wave řešitel získat přesné výsledky. S pozdravem, - Colin Warwick [URL = "http://Signal-Integrity.TM.Agilent.com"] je vysokorychlostní digitální Blog [/URL]

Dvoucestná analýza je často používána k analýze elektricky velkých struktur (fyzické rozměry jsou mnohem větší v porovnání s vlnovou délkou), jinými slovy, dělá vysoká frekvenční analýzu. Někteří slavní full-wave řešiteli jsou: Ansoft HFSS, CST Mikrovlnné Studio
To máte pravdu v tom smyslu, že full-wave metody se používají k analýze struktury, jejichž velikost srovnatelnou s vlnovou délkou. Pokud je však velikost je mnohem větší než vlnová délka (nad 50x50 vlnové délky), pak náklady na výpočetní full-wave metod je příliš vysoká a non-full-wave metody jsou používány jako geometrická optika (GO), Obecná teorie difrakce (GTD). Proto bych spíš řekl: Velikost pod 0.01λ: Kvazi-statické nebo statické metody. Velikost mezi 0.01λ a 50λ: Full-wave metody. Velikost nad 50λ: Přibližná optika podobné metody (GO, GTD, UTD ...)

Zdravím všechny toto téma a odpovědi se vám excellent.thank

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back