Co je to nejlevnější DC motor enkodérem designu systému?

B

bittware

Guest
Žádný konkrétní požadavek, jen obecné designu.
Jak postavit levný DC motor s enkodérem poměrně jednoduchým způsobem?
Díky

Ahoj,
Podívejte se dovnitř mechanického PC myši, nebo si ji od sebe.
Jen sloted kola a pár světelně čidlo uspořádány tak, jako když se jeden z nich je osvětlena druhá světle blokován.Můžete použít tyto dispozice ke smyslu cw nebo rotace proti směru hodinových ručiček.
Doufám, že to pomůže

jorgito napsal:

Ahoj,

Podívejte se dovnitř mechanického PC myši, nebo si ji od sebe.

Jen sloted kola a pár světelně čidlo uspořádány tak, jako když se jeden z nich je osvětlena druhá světle blokován.
Můžete použít tyto dispozice ke smyslu cw nebo rotace proti směru hodinových ručiček.

Doufám, že to pomůže

Oooops!
Pochybuji o tom, co jsem chtěl říct je nového na vás, ale pokud je to jen vyzkoušet něco,
můžete zkusit použít plastové hadičky spojující motorové hřídeli jedna na domácí enkodérem.Každopádně, pokud máte v plánu jej použít pro vážnější práci by to mohlo být lepší, aby odstranila z plastu osu kolečka myši, vrtačka je v jeho středu (asi 2
- 3 mm) a vložte do zhotovení osy s 2
- 3 mm, vnější průměr na konci a na druhém konci, jak je možné připevnit na hřídel motoru.To je velmi jednoduché soustružení.
Zůstává problém, jak sladit optické senzory, ale myslím si, že byste mohli opravit v motorovém rámu.
Prosím, dejte mi vědět, co si myslíte.
S pozdravem.

jorgito napsal:

vrtat se v jeho středu (asi 2 - 3 mm) a vložte do zhotovení osy s 2 až 3 mm, vnější průměr na konci a na druhém konci, jak je možné připevnit na hřídel motoru.

Moje CAD program havaroval, budu snažit vysvětlit lépe ......

Moje představa je, aby nějaký adaptér rukávem.A jedné ose s různým vnějším průměru v každém konci.Čím menší průměr konci je solidní a je určen na podporu vrtány sloted kola.Čím větší průměr konci je dutá a vnitřní průměr je o něco větší než motorové hřídele.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back