Co je vytáhnout rezistor?

V

vickychand_2000

Guest
Chci vědět, co pojem vytáhnout rezistor a co dělá? Jak vypočítat hodnoty vytáhnout rezistor v obvodu?

Vytáhněte odpor přesuny výstupní úroveň okruhu k Vcc (napájecí napětí). Pokud NPN tranzistor je emiter je připojen na GND, základu na předchozí etapy (disk obvod), a sběratel je otevřená, můžete připojit shoud vytáhnout rezistor mezi Vcc a sběratele. Tímto způsobem, když tranzistor je "open" (proud teče vana kolektoru na GND), výstupní napětí wiil nízká (asi 1V). Když tranzistor je "uzavřený" (Ic = 0), výstupní napětí je vysoké, a proud zátěže bude koryto toku to vytáhnout rezistor. Ammount z potřebují výstupní proud, omezení z jedné strany vytáhnout rezistor hodnoty. Když budete potřebovat více aktuální koryto zatížení - ou je nutné použít nízkou hodnotu odporu. Ale když nízká hodnota odporu se provádí: 1. Disipate příliš mnoho energie na výstupu nízký režim 2.Transistor je přetížen - a je možné, aby se stal z nasycení režimu. To je užitečné, když: 1. Cesta vysokého napětí zatížení, např. od 12 V z TTL otevřeným kolektorem IC 2.To aby drát nebo - tj. provádět logické funkce. Tímto způsobem můžete řídit výstup s jedním tranzistorem, místo toho použít složitějších push-pull obvodu. Například pokud máte http://www.interfacebus.com/IC_Output_Input_Pullup_Resistor_Values.html

Základní funkcí pull-up rezistor, je, aby se ujistili, že vzhledem k tomu žádný jiný vstup, obvod předpokládá výchozí hodnotu. Ve skutečnosti existují dvě varianty tohoto obvodu. Pull-up a pull-down. Jejich funkce je stejná, vytvořit výchozí hodnotu pro okruh, ale jeden táhne vysoká, další táhne na nízké úrovni. pro více deatails zjistit url http://www.seattlerobotics.org/encoder/mar97/basics.html

Dobrý den, Pull-up/pull-down odpor shybů v nebo Pull-down) mají dvě hlavní účely z nichž oba jsou variace na základní téma, které je, aby se zabránilo zkratu přidáním odporu na cestě mezi Vcc a GND pro konkrétní signál. Konfigurace: Mnoho IO mají kolíky, které musí být nastaveny na HIGH nebo LOW ke konfiguraci čipu. Pokud IC je definován mít interní pull-up a pull-down se obvykle používají pull-up (odpor mezi pin a Vcc signálu) pro nastavení HIGH (1) nebo pull-down (odpor mezi signálu pin a GND), k nastavení LOW (0). Plovoucí Signály: Pokud signál není aktivně řízen celou dobu, že bude plavat (tj. vzít libovolnou a možná i měnící se hodnotu). Chcete-li zabránit tomu může být natažený-up (HIGH) nebo táhnou dolů (LOW) do výchozího stavu. Pull-up nebo pull-pády jsou obvykle slabé (tj. vysoce hodnotných odpory 4.7K, 10K (nejčastější), nebo 47K), protože v případě plovoucích signálů to umožňuje "řízený" úroveň překonat odpor s mírným proudem. Pro minimální ztráty výkonu především v konfiguraci funkce používají nejvyšší hodnota (47K). Vzhledem k tomu, vyšší hodnoty odporu trvat déle, než překonat nižší hodnoty v případě, že signál musí být stabilní, velmi rychle budete muset jít tak nízké, jak 1K pro pull-up (pull-down). Maverickmax

[Quote = vickychand_2000] Já chci vědět, co pojem vytáhnout rezistor a co dělá? Jak vypočítat hodnoty vytáhnout rezistor v obvodu? [/Quote] pull-up rezistory jsou prostě odpory umístěné mezi žíla a Vcc. Důvody jsou uvedeny ostatní. Zatím tu není přísné pokyny k odporu hodnoty, ale to je obvykle v rozmezí několika kiloohmů. Používání nadměrného odporu bude často vést ke zpomalení zbili sazby, což bude mít vliv na přenosovou rychlost max. signálu linky, nebo autobusem.

Díky Nyní mám další otázku pro mé mikrokontroléru Potřebuji připojit 2 pull up rezistory na ports.I připojených běžných odporů 10k a regulátor je spálená out.The microcontroler experti naznačují, že pouze rezistory kovové fólie by měla být použita jako pull pro UC . Proč tomu tak je a proč žádné obyčejné rezistory pouze kovové fólie? :? :? :?

Typu s pull-up rezistory nezáleží vůbec .. Pro ochranu vstupních linek použití 4,7 5,1 Zenerovy diody nebo přechodné napětí suppressors ..

Není tam žádná taková věc, že ​​může pouze rezistory kovové fólie použít jako pull up. Můžete očekávat, že pronblems pouze při použití drátové odpory, kvůli jejich vyšší indukčnost. Problém je s něčím různou, podle mého názoru.

Pull-up ressistor se obvykle používá ni TTL (Transistor Transistor Logic) obvody, protože se dal pin IC nemůže řídit LED nebo LCD, takže snížení je ampér odpor 10k ohmů běžně se používá. v dnes už den technologií IC to je společné použití SC filtr místo diskrétní odporu, protože tepelný rozptyl a IC možných poruch.

Ano, pro sběratele naprázdno zvýšit schopnost montážní velké currrent zatížení.

[Quote = vickychand_2000] Já chci vědět, co pojem vytáhnout rezistor a co dělá? Jak vypočítat hodnoty vytáhnout rezistor v obvodu? [/Quote] Z praktického hlediska se u potřeba vytáhnout rezistor na open-sběratel kolík IC výstupu. Některé digitální brány s otevřeným kolek-výstupních pinů. V digitálních obvodů, může to být užitečné postavit jednoduchý drátu připojení logiku (je můj výraz správně?). V jiných aplikacích, může tato funkce být také užitečné, aby se jinou vysokou úroveň na výstupu. Hodnota pull-up rezistor je možné vypočítat, ale většinou jsem příliš líný počítat a stačí použít některý R je mohu najít na mém stole (já bych raději 10k). [Size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 18 minutách: [/color] [/size] [quote = vickychand_2000] Díky Nyní mám další otázku pro mé mikrokontroléru Potřebuji připojit 2 pull up rezistory do přístavů. jsem připojil obyčejné 10k rezistory a regulátor je spálená out.The microcontroler experti naznačují, že pouze rezistory kovové fólie by měla být použita jako vytáhnout na uc.Why je, že a proč žádné obyčejné rezistory pouze kovové fólie? :? :? ? [/Quote] I dont pochopit, "2 pull up rezistory" připojené k portům. Každý port pin mít jeden shybů? Je to to, co u znamenat? Jevy, které mohou vyhodit do vzduchu mikrokontroléru pin jsou: dávat nadměrné proud / napětí.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back