Co může být komplexní čísla používá?

W

Wangster

Guest
Jsem 14 let starý počítač geek s nějakým zájmem o matematiku. Já jsem začal číst: "Co je matematika?", Těžké čtení, ale zajímavé. Takže téma komplexních čísel přišel a já jsem přemýšlel, co mohou být použity pro?

Jsou dobré pro střídavé signály ve fázi a výpočetní výkon.

Pokud chcete vyřešit rovnici: * x ^ 2 + b * x + c = 0 a (D = b ^ 2 - 4 * a * c) <0, můžete použít komplexní čísla dostat x.

V AC analýzy obvodů, je impedance kondenzátorů a induktorů představuje imaginární čísla (čistý odpory jsou reálná čísla), které jsou považovány za napětí a proudu pomocí teorie DC obvodů (Ohm práva, Thevenin, atd.), ale nyní představuje komplexní čísla (jak bylo řečeno výše, s modulem a fází).

Komplexní čísla se používají k popisu dva odlišné vlastnosti jednoho objektu nebo jevy, ve stejnou dobu. Nebo možná dva ortogonální vlastnosti u některých domén jsme nejvíce týká. Ačkoli ortogonální, mohou dělat nějaké vztahy. Například pozice v letadle, (x, y), které jsou ve stejné dimenzi. Komplexní číslo používané při analýze obvodu je kvůli rovnice Euler. Je to popsat amplituda a fáze sinusového tvaru současně. Proč si muži + i * ženy jako komplexní číslo popsat rodinu?

Já se obvykle používá v mém studiu, je základem pro energetik, v obvodu analýzy AC, komplexní výkon, inpedance. Já jen mohu říci, že vynálezce greatfull ...

Když si myslíte, že komplexní čísla myslet na polární graf se skutečnými na jedné ose a na druhé straně pomyslné. Amplituda / fázi, frekvenci, pokud si představit, cycles/sec- cyklus je 360 stupňů. Použijte sine měnit imaginární osy a cosinus měnit reálné ose amplitudy, dostanete rotující vektor, který představuje kruh a rychlost je vektor změn frekvence. Mám pro vás další doporučení, která nemá co do činění s komplexní #, ale po celý život statistiky budou házet na vás a budou použity k řešení mnoha, mnoha typů problémů. Druhé čtení pro vás může být Phillips knihu "Jak myslet statistiky". Je to dobrý laické vysvětlení za hodinu (to je také obvykle velmi těžké třídy).

Komplexní čísla mohou být použity k reprezentaci hodně fyzické phenomenas jako jalový výkon, atd. impedancí

Ahoj, prostě komplexní číslo představuje směr a intenzitu (velikost) množství. To je vše, komplexní číslo je. BR, Arif Khan

Především podle obecné algebry věty můžeme najít přesně n kořenů n-polynomial míry používat komplexní čísla (a toto tvrzení je propably jedna z nejdůležitějších věcí v matematice nikdy dosaženo!). Pokud vás více zajímá se snaží najít něco o Galois teorie, ale je to velmi, velmi-extrémně těžké (já vím, co říkám, před rokem jsem si musel projít algebře zkoušku na vysoké škole:). Lib mentined již 2. stupně polynomu. Na rozdíl od algebry, jsou komplexní čísla pro výpočet spoustu užitečných věcí v geometrii - pravidelné geometrie, který používáte každý den:) Například místo rotujícího tiangle 90 stupňů doleva, můžeme násobit ho já:) I'ts velmi užitečné pro počítače . Plus samozřejmě věcí už mentined:)

complx čísla jsou pro uživatele reprsent reálnou a imaginární. Ty se používají v elektrických teorií, které jsou reprent ve 2 osách. z nich je stávající můžeme říci skutečný další je imaginární pary, která je použít k určení přesné (okamžité) místo vlny forem

a jsou používány pro mnoho důvodů, stejně jako pro řešení mnoha matematických druh věcí a jsou použity v elektronických engeenering a nejsou slyšet, že Věřte mi itsnjust jako reálné číslo, ale s další speciality

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back