Co může způsobit DCXO unášení frekvence?

S

sisomso

Guest
Navrhl jsem 13bit DCXO (38.4MHz, 0.006ppm/step) s vypínačem uzávěrem strukturou. Pozoroval jsem pomalu unášení frekvence pro ~ 0,01 ppm po dobu 1 hodiny. Také, tam je ~ 0.002ppm měněným kmitočtem 2 ~ 3 sekundy pozorovací okno. Část byla uvedena v troubě. Takže teplota je poměrně stabilní. Já jsem přemýšlel, co může způsobit tento druh driftu a variace? 1 / f šum? Pokud ano, jak přeložit 1 / f šumu na výstupu frekvenci? Díky předem!

Kdy jít na tyto opravdu nízké štoly, je důležité si uvědomit, že jakékoliv mechanické namáhání, která byla zavedena do žádné složky během výroby nebo assembley bude pomalu pracovat nich samy ven s účinností na konečnou frekvenci. Chtěl bych běžet čas proces a vlastně měřit frekvenci každou hodinu za týden, s trochou štěstí by měla stabilizovat na design frekvence. Je váš pult zamčena, takže ji dobrým zdrojem? Upřímný

První otázkou je, jaký je váš odkaz. Máte důvěru v to? Většina variace je tepl. Ovenized oscilátor je obvykle nastaven na cca 55-65 ° C, pokud střih AT krystal má to vysoký boční vychýlení bodu dávat nejplošší frekvence vs teplota přes malý teplotní rozsah. Špatně navržené krystal může mít posuny ve frekvenci. Příliš málo řídit úroveň oscilátoru může zvýšit frekvence posuny. Pokud je tato jednotka je zbrusu nový tam může být posunu na nějaké období, pokud to mělo hořet od výrobce.

Ahoj Franku, děkuji Vám za Vaši odpověď. Čítač používá externí vysokou přesností 10MHz referenci. A snažila jsem se komerční VCTCXO na stejném pultu, který ukazuje velmi malá změna (~ 0.0005ppm). Takže myslím, že čítač by měl být accurrate dost pro DCXO. Pokud jde o výrobní účinky, má DXCO byl použit pro pár měsíců pro ostatní PLL související testování. Pomalý drift nemá vliv na výkon PLL. Nicméně, toto je poprvé, co se snažím charakterizovat DCXO sám pro účely AFC v systému hlediska. Předpokládám, že dva měsíce je dostatečně dlouhá doba pro všechny výrobní účinky jít pryč? Díky!

<span style="color: grey;"><span style="font-size: 10px">---------- Odeslat zní v 12:57 ---------- Předchozí příspěvek byl v 12:44 --- -------</span></span>
RCinFLA, díky. Budu se snažit o zvýšení řídit úroveň oscilátoru a opatření znovu. Také se budu snažit na 60 ° C teplota. Jestli je to dočasné, spec Krystalový ukazuje + /-10E-6 ~ + /-30E-6 od-20C do 75C. I to přeložit do přibližně 0.6ppm / C (nejhorší případ). Pro 0.006ppm změnu temp drift by mělo být 0.01C. Předpokládám, že bez trouby můžete ovládat teplota tohoto zboží. Jak může někdo tvrdit DCXO je monotónní zkouškou, pokud drift způsobená změnou teploty, je mnohem větší než ppm / krok? Jsem žádné špatné předpoklad?

Předpokládám, že bez trouby můžete ovládat teplota tohoto zboží. Jak může někdo tvrdit DCXO je monotónní zkouškou, pokud drift způsobená změnou teploty, je mnohem větší než ppm / krok?
si můžete alespoň na krátký čas tím, že přidá dostatečnou tepelnou kapacitu, aby oscilátor prostoru a dát tepelnou izolaci arround to. Dokonce jsem si předpokládat, že můžete stavět termostat s 0,01 K stability.

Řez na krystal má třetího řádu Bechmann křivky. Více informací naleznete v příloze. Daný krystal má křivku na základě mechanické přesnosti úhlu řezu krystalu prázdné z velké křemene bar. Každý krystal je jedinečný (ale vejde daný 3. řádu křivka) a musí být testována alespoň dva teplota / frekvence body, určit, která křivka v rodině AT Bechmann to nejlépe vyhovuje. Pokud je krystal hoře se provádí správně tak, aby stres křemen prázdné a prázdné křemen je zpracována s dobrou kvalitou, bude to trvat jen dva body, určit, které Bechmann křivka se shoduje. Mnoho kalibrační zkoušky trvat déle než dva body temp jen pro jistotu a průměrná z nepřesnosti v absolutní teplota a frekvence čtení. Je pravděpodobné nějaké temp odškodnění prostřednictvím oscilátoru kondenzátorů závislé na teplotě k vyrovnávání křivky. Ovenized oscilátor se spoléhá na temp z oscilátoru / krystal prostředí je konstantní, opět obvykle v rozmezí 55-65 ° C na druhém 3. řádu inflexního bodu, kdy je minimalizována frekvence posun oproti temp změnit. TCXO, stejně jako nalezený v mobilní telefon nebo GPS přijímač, má reverzní Bechmann IC, která řídí varactor na warp krystalový oscilátor a vyrovnávání frekvence v závislosti na teplotě.

Můžete alespoň na krátký čas tím, že přidá dostatečnou tepelnou kapacitu, aby oscilátor prostoru a dát tepelnou izolaci arround to. Dokonce jsem si předpokládat, že můžete stavět termostat s 0,01 K stability.
MKO, děkuji za Vaši odpověď. Nicméně, toto je na zkušebním stavu. Nejsem si jistý, jak složité je tepelná izolace nastavení. Vše, co jsem dostal, je trouba a teploměr s 0.1C displejem. Myslím, že budu studovat teplotní kompenzace AFC algoritmus jako první. Díky!

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back