Colpitts VCO Problem.

X

xitronics

Guest
Dobrý den, přátelé,

Jsem navrhl společný základ Colpitts OSC.s nákladem 1k, který má rozptýlit kolem 50mW výkonu na 100 MHz frekv.

Očekává o / p napětí je 10V.Nicméně jsem si pouze o 1V / p během testování.To je ztrátový výkon na cca 0.5mW ..Co problém ..?

Jsem vyslán můj CKT diag.Pls odpověď, pokud má někdo nějaké připomínky

Jde Prasanna.

Zkuste hraní si s R1 a R3 při sledování skutečné napětí na bázi, kolektor a emitor.Tebe mohl mít prostě špatný DC zaujatost bod tranzistoru.Pokud R3 byla větší, bylo by poskytnout více DC negativní zpětná vazba a DC zkreslujícího více stabilní.

Problémy se zdají být příliš mnoho ..

1) Mám FM příjem na 3-4 frekvencí, i když jsem dont připojení antény nebo zatížení na oscilátor, tj. žádná Rload.

2) Pokud cvar = 22pF, a L = 30nH.Pak vzhledem k tranzistor parazitní kapacitách CBE = 10pF a CBC = 5 pF, oscilační frekvence Fosc musí být asi 150 do 160 MHz.
Ale s tímto nastavením jsem si FM příjem na frekvenci 97 MHz, 101 MHz a 107,5 Mhz, bez jakéhokoli ANTENNA připojen.

Přibližná rozpětí bylo:
10-20 m na 107,5 MHz
0.5 - 1 meter na 97 MHz a 101 MHz.

Zahrnutí 75 drátu antény cm nedává naprosto žádný rozdíl.v rozsahu.

3) I když přikládám celý CKT v plném provedení a grouded kovové tělo, Tx.nadále vysílá na těchto frekvencích se stejnými rozsahy.Pozorování se prostě neprůkazné.Snažil jsem se některé základní věci, ale jak jsem bezradný teď, třeba i pomoct.!

Pls odpověď, pokud někdo má nějaký návrh.

Jde Prasanna.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back