Combline cavityfilter

L

lr116

Guest
Má někdo zkušenosti s combline filtry s slabline rezonátory?

Mám návrh C-band band-pass filtr a jsem začal s CST MWS.Byl jsem schopen dostat passband téměř kam jsem chtěl, ale nemohu ji optimalizovat například na Butterworth odpověď.

Dokonce jsem se pokusil na příklad filtru od G. Matthaei knihy a já měl podobné problémy, přestože v knize odpověď byla maximálně plochá.

Chtěl bych názor od někoho, kdo má navrženy tyto druhy filtrů, pokud je to ještě možné optimalizovat filtr, nebo je to stále věc, která musí být provedena s prototyp?Jedinou přiblížení jsem se v mém modelu bylo, že jsem použil PEC namísto skutečného kovu.

-lr116 -

Vážený příteli,
Byl jsem navrhování a provádění několika combline a interdigitální kapele projít filtry v mikrovlnné spektrum použití vázanou bramami pravoúhlé linie a rezonátorů.V těchto vzorů Vždycky jsem musel udělat nějaké optimalizace v prototypu kvůli mechanické tolerance.Také v úzkopásmového žádostí jsem nikdy uniknout do nějaké doladění schopností v konečném filtr.
Už několik combline filtry s pravoúhlou pahýlů a jak v této struktury pahýlů jsou všichni z jednoho kusu kovu, v některých aplikacích, musel jsem poskytovat Tuning právě pro kapacitní zátěž napříč pahýlů získali velmi dobrou přesnost, pokud jde o
to pahýl spoje.
Dalším problémem je kongruence poslední ústřižky na 50 ohmů.Moje preference, když jsem žádné omezení, o fyzické velikosti je použití dvou dalších pahýlů jako impedanční transformátory místo ťukněte na signál z posledních dvou filtrů pahýlů.
Pokud jde o materiál, moje preference je použití měděné se stříbrným pokovením u pahýlů a dutiny.To je nejlepší poměr mezi cenou a specifikací.
Pokud jde o vývojové nástroje používám PARFIL dělat syntézu filtru.Tento program má také nějaký optimalizační schopností.

To je to, doufám,
že toto pomůže.

NandoPG

Je tam někdo má zkušenosti z návrhu combline line filtr velmi úzkého pásma pomocí koaxiálního dutiny strukturu? A co je návrh metody?

Chcete-li Needbias
V Matthaei knihy najdete vše, co potřebujete.

Combline filtr, pokud celé kapely pak použít Wenzel & Horton syntéza,
případu úzký pás použít MYJ knihu (Mathaei) jako začátek bodu, v praxi úzkém pásmu combline filtru jsou silně závislé na velikosti oproti frekvenci.Pro malé rozměry nízká frekvence fungují téměř stejně Matheai rovnice (použijte Cristal pro kulaté tyče designu nebo Getsinger pro obdélníkové tyče, nebo lépe nowdays použít italian proffesors papíru, které dávají rovnic vyřešit snadno vázané linek rozměrů).
Problém s úzkém pásmu comblines s velkou velikost (vzhledem k četnosti používání) je to, že můžete návrh na určitou šířku pásma, ale naměřené údaje mohou ukázat mnohem širší filtr pak váš původní návrh a simulace.
Podívejte se na papír, který dává k vyléčení, že (Shafir, D. Swanson, S. Sharir IEEE-MTT).
Základním problémem původního filtru teorie předpokládá, TEM a vázanou linie nekonečné délky, v praxi jsou konečné rozměry a vyšší módy (evanesent vlny) bude propagete prostřednictvím svého strukturu, takže můžete potřebovat EM solver, nebo dobrý technik pro řezané a pokusit se obvykle po první prototyp je postaven můžete měřítku vám návrh, aby bylo dost blízko, aby konečný výsledek v projektování pro takový přístup opustit určitý prostor pro doladění
Navrhnout takový filtr používat CST, QW3D, HFSS, nebo režim Sladěné software použít pro výchozí bod Mathaei data, nebo PCfilt, Sfilsyn (hřebínek), Parfil nebo Eagleware M-filtr, všechny z nich se bude dělat, nebo vytvořit vlastní Matlabu soubor.

Vážení Driends,

Kde lze najít tyto knihy?Wenzel & Horton syntéza, NYJ Book (Mathaei),
jakož i italská proffesors papír?Díky.

Linda

lr116 napsal:

Má někdo zkušenosti s combline filtry s slabline rezonátory?Mám návrh C-band band-pass filtr a jsem začal s CST MWS.
Byl jsem schopen dostat passband téměř kam jsem chtěl, ale nemohu ji optimalizovat například na Butterworth odpověď.

Chtěl bych názor od někoho, kdo má navrženy tyto druhy filtrů

-lr116 -

Chcete-li filterman,

Jsem začátečník v combline konstrukce a práce na kódy.Mohl byste poradit, jméno nebo název italského proffesors papíru?Díky. [/ Quote]

nazdar
sem im také navrhnout interdigitální filtr pomocí rovnic mathaei knihy, ale i nutnost combline designu stejně jako interdigitální filtr s kulatými pruty, je zde navrženo, knihy pro toto kolo tyč combline filtr případné plz post tady nebo zaslat na mymail id.Je velmi nutné, aby mi, dej mi plz související knihy, které číst pro základy a také navrhnout ručně, jako pravoúhlá filtry mathaei knihy.děkuji ti
my mail id: hai_maha (at) yahoo.com

Dobrý počáteční rozměr lze získat MYJ kniha pro úzký pás combline filtr.Nicméně jemné doladění či full-vlny optimalizace by měla být pro dobré výsledky.Stejně jako u full-vlny optimalizace, režim-vyhovující způsob je nejúčinnější.

freemantang napsal:

Chcete-li filterman,Jsem začátečník v combline konstrukce a práce na kódy.
Mohl byste poradit, jméno nebo název italského proffesors papíru?
Díky.

i darovali dostanete papír, že pokud si wqant, máte nově vstoupily vím tak budete muset počkat až do 14 dnů poté, co vstoupil v tomto fóru.poté, kdy po odeslání nebo odpovědět na jednom v tomto fóru, takže oyu dostane body

Pro více informací čtěte pravidla a body ok

je tato informace pro vás užitečná?

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back