courant faktor 3D-FDTD

R

ravi8331

Guest
ahoj
Jak mohu vypočítat courant faktor v 3D metody FDTD.
někdo plz oznámit mne jak lze vypočítat i velikostí prostoru pro mobilní 3D geometrie v FDTD ????????

Dívali jste se v každém FDTD-book ještě?Sullivan, Taflove atd. mají vysvětlení.
Pokud hledáte přesné zpracování, bude trochu těžší, protože výše uvedené knihy
ignorovat okrajové podmínky.(Což není problém, protože, včetně hranice
stav mírně zvyšuje limit pro maximální stabilní časové kroku)

Díky za odpověď ........
Mám za sebou mnoho knih, jako Sadiku, Sullivan atd., ale ve všech knihách, které neposkytují žádné vzorce, nebo pomocí vztahu, že dovedu spočítat ................
uptill teď já nechápu, jak může i určit místo velikost buněk a courant faktor v 3D geometrii ................

Citace:

Mám za sebou mnoho knih, jako Sadiku, Sullivan atd., ale ve všech knihách, které neposkytují žádné vzorce, nebo pomocí vztahu, že dovedu spočítat ................

nazdar

s ohledem na velikost prostoru buňky, to závisí od struktury geometrie.Také jste disperzní environnement, homogène environnement atd..přesné parametry vašich buněk.

Vzorec vámi, je stabilita CFL condtion pro FDTD.
to je faktor courant ???????????
Myslím, že courant faktor je faktor, kterým je délka časového kroku určí s ohledem na hranici stability CFL.
tak jak si můžu zjistit pomocí tohoto faktoru CFL stavu ??????????????

pravidlo pro buňku velikost je:
dx <= λ/20
kde λ je vlnová délka nejkratší chcete simulovat, pak, jak již posted by iyami
dt <= dx / (sqrt (3) / c)
faktor Courant by být 1 / (sqrt (3), což je limit pro stabilitu.
Obvykle jezdím ,99 * 1/sqrt (3), ale u mohli potřebovat nižší faktor v závislosti na tom, co jste simulaci (mějte na paměti, že číselné rozptyl je minimalizován na courant limit).

Citace:

Vzorec vámi, je stabilita CFL condtion pro FDTD.

to je faktor courant ???????????

Díky drahé pro takové pěkné a jasné explaination ..................
Jsem velmi ráda, že vás ........
Zde chci, aby simuloval sondy krmivo obdélníkové dielektrický rezonátor anténu (RDRA) o velikosti 20 mm délky, 12 mm šířka a výška 13 mm.pro tento RDRA Chci vypočítat velikost prostoru buněk a courant faktor a také chci vrátit k výpočtu ztráty, vstupní impdance a pokud toto pole antény.
Dělám kód pro tuto anténu pomocí mikropáskového řádkování, ale nejsem schopen udělat kód pro válcové objekt pro koaxiální krmivo ... pokud zadáte něco v souvislosti s válcovou objekt pak mi pomůže hodně .......... ....

Citace:

Zde chci, aby simuloval sondy krmivo obdélníkové dielektrický rezonátor anténu (RDRA) o velikosti 20 mm délky, 12 mm šířka a výška 13 mm.
pro tento RDRA Chci vypočítat prostor velikosti buněk a courant faktor

díky ....
Můžete mi, prosím, pošlete svůj kód pro válcové objects.i jsem velmi ráda, že vás.
plz poslat mi na můj mail id ravi8331 (at) gmail.com
Díky ještě jednou .....

Citace:

Můžete mi, prosím, pošlete svůj kód pro válcové předměty ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back