CST - combline filtr

D

dule

Guest
Ahoj všichni,
tohle je můj první příspěvek zde

Nedávno jsem začal pracovat s CST a navrženo několik 3db spojky, FM pásmu.Zde mé zkušenosti jsou dobré výsledky byly v souladu s měřením.

Ale jsem tvrdý čas snaží simulovat combline filtr, 4 rezonátory, UHF pásmo.Simulace trvat dlouho a výsledky se zdají nepřesné.Snažil jsem se dát hustota ovládání obdélník v blízkosti kritických částí struktury, výsledky jsou lepší, ale já si nejsem jistá, pokud jsou dostatečně přesné.

Být začátečník v používání tohoto software jsem požádat o nějakou radu od exp.uživatelů.Jaká čísla mám v Mesh vlastnosti?Kolik bych měl vylepšit na PEC hrany pro tento rezonanční struktury?

Díky.

Prawie 2000 zgłoszeń dotyczących zamieszczania i rozpowszechniania nielegalnych treści w Internecie trafiło w I kwartale 2014 r. do zespołu Dyżurnet.pl, który jest jedynym w Polsce punktem kontaktowym przyjmującym zgłoszenia o nadużyciach w sieci.

Read more...

Ahoj dule!

Je
to normální, že je potřeba dlouhý čas pro řešení v CST (založených na MKP kód).Bez několika procesory a hodně paměti nemůžete simulovat a optimalizovat tak velké struktury v CST.
Struktur, jako combline filtr pokusit se specializovaným softwarem, jako jsou jako vosa-NET (http://www.mig-germany.com).

Můžete také zkusit použít eigenmode solver (viz modální analýzy v dokumentaci) v CST-MWS.Tento solver musí být užitečné pro filtry a jiné rezonanční struktury.

S pozdravem,
Kit-pro-skvělé

I simulováno CST combline filtry.
A já jsem měl mnoho problémů
v těchto devics a jejich řešení až po mnohem Kromě ok buněk.
Myslím, že v CST není velmi dobrý automeshing.Adaptivní mřížkování i dont help.
Mnoho problémů vaše potřeba řešit pomocí rukou a hlavy.
U velkých zařízení, s ne příliš komplikovaná struktura, CST funguje dobře.
Ale pokud máte velký rozdíl mezi rozměry prvků a váš přístroj také velmi rezonanční struktury, je třeba provést ok rafinují do rukou a máte obrovskou velikost ok buněk.
V HFSS oka
na upřesnění je lepší a pro rezonance zařízení jsem měl další dobré výsledky.

Eigenmode v CST je dobrá jen pro ne velmi složité struktury, jako je jedno, dvě dutiny filtry.Ale pro složitější struktury, které potřebujete ke zvýšení ok moc.Takže budete mít velmi dlouhý čas vykonat, a ne velmi dobré výsledky.

Jen pár slov od mě.Při použití EM simulátorů jsme obvykle předpokládat ideální materiály, vodiče s nekonečnou vodivost a losless dielektrikách.To není problém s Máma a FEM software,
ale dopady na přesnost pro vložení ztráta, ale ne simulaci času.V FDTD softwaru efekty simulaci času jako energie v impulsu je hromotlucký prostřednictvím struktury na dlouhou dobu procesu simulace dlouhá a / nebo inacurate.Představujeme realistické ztráty by mohly pomoci řešit problém s energií v impulsu je dumpingový mnohem rychlejší.Samozřejmě, s dutinami není pomoci, jsou high-Q struktur pro skutečné!

FlyHigh

Já vím, že je trochu pozdě na to přidat něco k tomuto vláknu.ale jsem také budování filtr CST 2006 a já jsem také problémy s simulationtime a přesnost.Nemůžu naladit filtru v CST neboť každý výpočet posledních 24 hodin nebo více.Slyšel jsem, že někteří lidé se používá Matlab togehther CST pro optimalizaci.Ví někdo, jak je možné provést ladění s Matlab?

Jdu to zkusit některý software z Comsol a mají Máma a FEM solver.Moje otázka zní: je Comsol dobrý program pro design a combline filtr?

Nazdar,

CST solver, který používáte?S 2006B jsou prováděny FD řešič založený na čtyřstěnný ok a tak rychle MOR solver pro rezonanční struktury.Pro Rezonanční struktury, tyto řeší může být mnohem rychlejší pak na TD solver.Kterou verzi CST používáte?

F.

Ahoj loke,

si užívat FD Tet solver?Pokud se vám líbí můžete poslat mi váš návrh a já jsem rychlý pohled.Calcualtion dobu 24 hodin, spíše dlouhý pro mě.Obvykle se calcaultion čas je mnohem kratší, pak se tato (jak dlouho, jak se režim uložení do paměti).2006B používáte, měli byste mít žádné problémy, protože s tímto CST přidáno 64 bit podporu pro všechny řešičů.

F.

Nazdar,

Udělal jsem mít podobné problémy s dlouhými simulaci krát, zatímco v MWS
vysokým Q struktury byly zváženy.Nicméně jsem si uvědomil, že významný
Snížení simulační čas byl dosažen opatrně procházejí
o možnosti v rámci jednotlivých solver (přechodné nebo eigenmode).

Například pro high-Q konstrukcí, jak možná víte, že by mohla být rychlejší
simulovat od DC (0 Hz) až do požadované frekvence (f_upper) spíše
než simulovat mezi dvěma kmitočty s nižší poblíž
f_upper (tj. doba mezi Fourierova-frekvence).

Jako začátečník pak jsem našla cenné informace týkající se výše
záležitosti čtení 'Rozšířené témata' brožurky.Nicméně, každý projekt
vyžaduje možná individuální přístup.

Nakonec jsem se dovolává mé disertační výzkum MWS, s aktuálním měřením
(DRAs) je v těsné blízkosti s MWS výsledky (| chyba | <2-3%).

Zajímavé ...

Drahý
pro comlbine filtr designu použít frekvenční solver rád HFSS, ok, strategie je velmi flexibilní a slavný návrhář a firemní použití tohoto nástroje pro návrh filtrů.
I design a duplexer na UHF pomocí "ok moje strategie" Já myslím zkuste použít figuríny objektu přinutit solver motoru pro výpočet rychlé a rychle konverguje také vzít v úvahu hrany ve filtru oblasti stavebnictví byly vyšší úroky.
Také mějte na paměti, používat zeď symetrie to může snížit pocítání čas.
Také můžete používat
dále jen "rozděl a conquere" princip a optimalizovat ur filtr v schematickém úrovni, a nikoli v EM úrovni.
Doufám, že toto pomůže

Zdravím všechny,Má některý použité vektorových polí CONCERTO 6.0 pro tyto (Combline Filter) aplikace ...

CONCERTO používá stavu techniky modelování jako konečných prvků (MKP / FEA), konečný rozdíl času domény (FDTD), a způsob Moment (MOM), kód je velmi vhodná pro širokou škálu nízké a vysoké frekvence aplikací.

Vektorové pole CONCERTO nabízí kompletní škálu dvou dimenzionální (2D) a třírozměrných (3D) elektromagnetického návrhu, modelování, analýzu a simulaci software.http://www.vectorfields.com/content/view/80/97/--- manju ---

Ahoj loke!

1. Snažte se, aby se filtr od vacum, myslím,
že to je to, co budete potřebovat, aby se vyřešily filtr správně.
Z tohoto důvodu je nutné, aby podklady k PEC.

O skutečnosti, že máte 2006B verzi MWS, použijte FD (frekvenční) solver s / bez tetrameshing jako RF-Simulátor uvedeno.

Hodně štěstí,

Itzik

Co mám dělat, aby simulovaly velkých staveb je to, že jsem prvním použití menších sítí pro rychlejší simulace mít přibližnou představu.Po tomto jsem simulovat s více oky na přesný výsledek.Z mé zkušenosti je jemnější oka, tím přesnější výsledek.Je zde mírné rozdíly mezi simulovaných a měřených výsledků vzhledem k tomu, že materiály substrátu, teflon atd. není dobře definována.
Pokud jste materiál souborů, které můžete umístit v CST dostanete restults přiblížit výsledky měření.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back