CST: Rozdílné výsledky se časové a frekvenční oblasti solver

P

prafuldeo

Guest
Vážení přátelé, jsem porovnáním časové a frekvenční oblasti CST MWS solver v roce 2009 za správnost výsledků a zjistil jsem, že výsledky v obou řešitelů jsou velmi odlišné. Četl jsem o těchto řešitelů a všude tam, kde jsou zobrazeny výsledky téměř identické, takže jsem zvědavý, proč moje výsledky nejsou odpovídající. Já používám časové oblasti řešič pro mé antény simulace, ale chtěl jsem zjistit frekvenční řešič taky. Já používám adaptivní techniky záběru dostat správný záběr. Reults nejsou stejné pro dva řešitelů a to je podivné. Jsem připojený na tento příspěvek CST dva modely. Jedním z nich je dipól ve volném prostoru a druhý je stejný dipól proklán dielektrické desky. Celková délka dipólu je 500 mm s drátěným poloměru R = 0,25 a je napájen přes diskrétní přístav na 125 mm. Stejné dipól propíchne na 45 stupňů v dielektrické desce Er = 16 s deskou tloušťky 100 mm. Teď, když jsem simulovat jen dipól (první model) v časové a frekvenční oblasti jsou výsledky odlišné a totéž se děje na svém druhém modelu, tj. dipól s dielektrikem. Bude to skvělé, kdyby někdo jen se podívejte na modelu a navrhnout mi, kde dělám chybu a jak se dostat stejné výsledky v obou řešitelů. Děkuju. Jde Praful

ahoj prafuldeo jsem se snažil otevřít svůj model v cSt 2008, ale mám problémy, myslím, že používáte CST 2009, ne? dejte mi vědět, jak mohu otevřít svůj model v cSt 2008 jde

Jsem pomocí CST 2006 simulovat spirálovou anténu s EBG. Ale čas běží, je příliš dlouhý. Je to trvat asi několik dní v provozu. Zajímalo by mě, zda novější verze CST jako 2007,2008,2009 může udělat rychleji. Může někdo mi o tom a prosím, dej mi nějaké rady pro rychlejší simulace. Díky

Dobrý den Praful jsem experimentoval s free-space dipólu problém trochu. Když jsem rafinované oka (přechodné řešitel) poněkud, výsledky S1, 1) obou řešitelů dostal blíž. Mám o 0,5 dB rozdíl s asi 4 nebo 5% posun frekvence. Také jsem si o tom hodně posunu frekvence, když jsem porovnat dva řešitele pomocí CST je dipól příklad. (Bkproteus, protože máte na mysli jiný předmět, měli byste začít jiný závit). S pozdravem, jpsmith123

Dobrý den jpsmith, děkujeme za Vaši odpověď. Když jsem se zvyšuje síť pomocí adaptivní tvorba sítí v Transient řešitelem je vždy frekvence posun 5-8%. Ale ano, je klíč ke zvýšení ok buňky dostatek na pokrytí všech jemnější detaily struktury. Díky za dávat svůj čas. Díky a považuje Praful [size = 2] [color = # 999999] Přidáno po 3 minutách: [/color] [/size] Bkproteus] : Jak jpsmith123 navrhl, že otevření nové vlákno by být lepší, protože mnohem více lidí bude číst. Existuje mnoho věcí, které ovlivňují simulační čas. Není to příliš velký rozdíl mezi CST 2006, 2008 a 2009, ale pokud máte na výběr pak s posledním vydání. Pokud máte nějaké konkrétní model se chcete zkontrolovat a pak psát to sem a já se budu snažit přijít na problém. Díky a považuje Praful

Myslím, že při použití časové oblasti řešitel se můžete dostat na rozmyšlenou fázi pro TEM, ale ve frekvenční oblasti řešitel TE a TM. Nemůžu underestand: Jak můžete zkontrolovat svou strukturu v F řešitel byste prosím vysvětlit více? Používám CST 2008 a také jsem nelze otevřít soubor.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back