P
prafuldeo
Guest
Vážení přátelé, jsem porovnáním časové a frekvenční oblasti CST MWS solver v roce 2009 za správnost výsledků a zjistil jsem, že výsledky v obou řešitelů jsou velmi odlišné. Četl jsem o těchto řešitelů a všude tam, kde jsou zobrazeny výsledky téměř identické, takže jsem zvědavý, proč moje výsledky nejsou odpovídající. Já používám časové oblasti řešič pro mé antény simulace, ale chtěl jsem zjistit frekvenční řešič taky. Já používám adaptivní techniky záběru dostat správný záběr. Reults nejsou stejné pro dva řešitelů a to je podivné. Jsem připojený na tento příspěvek CST dva modely. Jedním z nich je dipól ve volném prostoru a druhý je stejný dipól proklán dielektrické desky. Celková délka dipólu je 500 mm s drátěným poloměru R = 0,25 a je napájen přes diskrétní přístav na 125 mm. Stejné dipól propíchne na 45 stupňů v dielektrické desce Er = 16 s deskou tloušťky 100 mm. Teď, když jsem simulovat jen dipól (první model) v časové a frekvenční oblasti jsou výsledky odlišné a totéž se děje na svém druhém modelu, tj. dipól s dielektrikem. Bude to skvělé, kdyby někdo jen se podívejte na modelu a navrhnout mi, kde dělám chybu a jak se dostat stejné výsledky v obou řešitelů. Děkuju. Jde Praful