DAC 0808 obvod řešení

R

rpgutie

Guest
Ahoj všem, https://www.circuitlab.com/circuit/95v75s/dac0808/ Mám nějaké problémy dostat DAC0808lcn pracovat. Nastavil jsem DAC na prkénko připojeného k 5 pin DIP switch. Můj výstup poflakuje 7ish voltů a nemění při překlápění přepínačů. Jsem změřil napěťové úrovně na vstupu do DAC s osciloskopem a všechno kontroluje se v pohodě. Zkontroloval jsem napětí přichází v být 3.1V, když je spínač otevřený a 0V, když je spínač sepnutý. Já jsem také odstranil operační zesilovač z tohoto okruhu a připojil odporovou zátěž na pin 4 bude k zemi. I zkontrolovat úroveň napětí na tomto odporu a nebude to změníte. Nějaké návrhy? http://www.ti.com/lit/ds/symlink/dac0808.pdf To je list pro tebe čipu. Na straně 5 je konfigurace se snažím pracovat. Možná jsem připojení něco špatně? V příloze je můj schéma. Děkujeme!

Nevím, jestli by to mohlo být důvodem, ale vaše kompenzace čepice C1 je příliš velká. By měly být v řádu 100 p F, s. Aplikační tipy na str.. 9 na dně. Jste si jisti, že připojení napájení z operační zesilovač jsou správné? Obvykle pos. napájení je na vrcholu, neg. Na spodní straně operační zesilovač.

Nevím, jestli to může být důvod, ale vaše kompenzace čepice C1 je příliš velká. By měly být v řádu 100 p F, s. Aplikační tipy na str.. 9 na dně. Jste si jisti, že připojení napájení z operační zesilovač jsou správné? Obvykle pos. napájení je na vrcholu, neg. na spodní straně operační zesilovač.
Ahoj erikl, vezmu na vědomí tohoto kondenzátoru jste se zmínil. Pokud jde o mou operační zesilovač, může Nakreslil jsem to špatně na schématu, ale já jsem se ujistil, že koleje jsou správně zapojeny na mé prkénko. Jedna věc, kterou jsem si myslet bylo, že Vo = 10V (A1 / 2 + A2 / 4 + ... + A8 / 256) dle straně 5 listu. Díky, že řekl, neměl bych používat vstupy A4 - A8, ale spíše A1 - A5. To mi umožní vidět změny napětí výrazněji od 0 - ~ 8.7V. Pokusím se provádění tohoto a víčko změnu, a zveřejnit zpět, pokud mám nějaký úspěch.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back