DAC výstup pro vstup z 0000 .. 00-1111 ... 1

B

bgpradeep

Guest
Zdravím všechny,

Může mi někdo pomoct, proč výstupu DAC se chová, jak je uvedeno v přiloženém souboru.Také jsem připojen zvětšeném část.

Simulace byla provozována za 200US a hodiny byly 10MHz.

Díky
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Možná budete potřebovat vstupní signál tón signálu a udělat pro to FFT

Je to asi má být 12-bit DAC?Vypadá to, že nejnižší bit nedělá moc, další čtyři bity jsou převrácené, a pravděpodobně více problémů.

Jeho vlastně 10-Bit DACPřidáno po 59 sekund:Je to problém se vstupem jsem, že?nebo některé logické chyby

Myslím, že jeho dobrý nápad, aby si ideální ADC se dát a dát tento výstup ADC jako vstup do určen DAC. Plot skutečný analogový daného vstupu do ideální ADC a DAC výstup a uvidíte ten rozdíl.

Křivka vypadá divně, ale je monotónní chování prostřednictvím ven. Traingular jako krok každých 32 cyklů a se v tomto trojúhelníku vlně snižování produkce krok na polovinu očekávaného hodiny období.

Pokud se u může poskytnout výše požadované plot pak jednodušší hledat palců.
doufám, že to pomůže

Díky za odpovědi.Mám připojený výstup pro sine vstup projevila A / D D / A.Nejsem dostat, proč tam je inverze na počátku a na středu.

Díky
Pradeep

Inverze vypadá jako nejvíce významný bit-je obrácené.To je běžná chyba při míchání podepsané a nepodepsané hodnoty.

Myslím, že máte zkontrolovat ideální ADC výstup první, některé otázky, na Vin = 0.5V, zkontrolujte, zda je ideální ADC outptut bitů pro Vin <= 0.5V.

Doufám, že to pomůže ..

I obráceně bit MSB a zjistil, že moje produkce je v návaznosti na výkon, ale hodnota je kolem 1,5 (vstup byl 1V).Co by mohlo být důvodem.Může to být kvůli MSB současných zdrojů, které nejsou generování přesnou hodnotu proudu.

Mám připojený výstup dostal po změně MSB bitů.

Díky

Máte DAC je referenční napětí a je možné ji změnit.Dejte vstup do ADC řekněme 1 V nastaví referenční napětí na DAC, takže se stávají 1 V i.Nebo pokud si dont chtěli dotknout reference, vypočte koeficient Vin / Vout (Vin na ADC Vout z DAC), pak vynásobit tuto hodnotu na hodnotu ADC a dostanete, co máš na vstupu (samozřejmě zaokrouhlovací chybu může ovlivnit váš výkon).

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back