DDS se širokým zatáčky frekvencí

B

bibo1978

Guest
Chci udělat cvrlikání signál, který zametá 200 - 800 MHz, ale nemohu najít DDS, které pracují v tomto kmitočtovém pásmu rychleji DDS může workwith 1 GSPS který dává frekvenci nižší než 500 MHz "Nyquest míru". Jednalo se o AD9858, takže jsem přemýšlel o použití této DDS a rozšířit svůj sortiment prostřednictvím externích obvodů, ale nevím, jak to udělat, má někdo nějaký nápad?

Ahoj tak si vyberete pro implemnting této celoplošné rozsah závisí na frekvenci rozlišení (velikost kroku) v tomto rozsahu. Pro vysoké rozlišení, které by měl být použit složitější techniky, jako hybridní PLL / DDS a nízké rozlišení, musíte PLL syntezátor a směšovač. S pozdravem

Souhlasím s tím. Volba mezi těmito architekturami je kompromisem mezi rychlostí a spínací frekvenci rozlišení. Řekni mi, co je doba rozmítání a my vám může poskytnout jasnější představy!

Můžete přidat Mini-obvody RK-2 frekvenční zdvojovač (17.95 dolarů každý) na výstupu z DDS. To vyžaduje 1 až 15 dBm, takže možná budete muset přidat zesilovač mezi DDS a zdvojovač. To má asi 15 dB ztráty, a tak můžete přidat druhý zesilovač po zdvojovač stejně. Vhodný zesilovač (obou místech) je Mini-obvody MAV-11BSM 50-1000 MHz (1,50 dolar každý) a podobně.

Nesouhlasím s RK-2 zdvojovač řešení. Ztráta je 15 dB, ale potlačení první harmonické je pouze 20 dB! To znamená, že pouze 5 dB rozdíl mezi zdvojnásobí frekvenci tónu a základní! Jedná se o velmi distorded signál. A nemůžete filtrovat kvůli vysoké relativní šířku pásma.

Díky PSV, už jsem udělal design ", který byl jako VSWR navrhl," ale jsem REMEC FD34SM-1 doubler, má fundemental Izolace 35-40 db (typicky) a instertion ztrátu ve výši 11,5 dB (typicky) a třetí harmonickou potlačení 33dbc refernced do druhé harmonické, se mi zdá OK, a myslím, že se může použít zesilovač. Chci vědět, jestli tam je další návrhy, které mohou být efektivnější. Co si myslíte "Radiohead"

Může být, můžete použít mix tak, aby se frekvenční rozlišení nezmění po použití frekvence zdvojovač.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back