Design postupného cívka pro GSM anténa

B

billano786

Guest
Snažím se vytvořit pasivní GSM antény kolem 900 MHz (pro 833-960 MHz).

Co já jsem se snaží dělat, je to jeden zásobník 1 / 4 vlnové délky Monopole (umístěné na spodní) s další 5 / 8 vlnové délky Monopole Umisťuje nahoře) a postupné cívka (tvar a helix) mezi nimi.

Může mi někdo pomoci při navrhování tohoto postupného cívka a země?I alos znát způsob, jak vypočítat zisk této antény.Mám zájem o zisk 3 dB.

billano786 napsal:

Snažím se vytvořit pasivní GSM antény kolem 900 MHz (pro 833-960 MHz).

Co já jsem se snaží dělat, je to jeden zásobník 1 / 4 vlnové délky Monopole (umístěné na spodní) s další 5 / 8 vlnové délky Monopole Umisťuje nahoře) a postupné cívka (tvar a helix) mezi nimi.

Chci se držet tohoto velmi designu pouze.

Máš pravdu, že délka antény je téměř 30 cm, ale nevím výpočty pro postupné cívka (počet otáček, dia aj.) a země.Také jsem chtěl vědět, o způsobu výpočtu zisku na to.

Všechny sugesstions jsou vítány.

Milý příteli,
Nemůžu najít to papíry pro vás, doufám, že bude užitečné:1 Analýza trubkovým Monopole Nabito S Stíněné Šroubovité CoilPisanoIII, FA; Butler, CM; Rudbeck, JP;Antén a šíření, IEEE Transactions on, Objem: 52, Issue: 4, duben 2004Pages: 969 - 977
2 indukčnosti a stíněné cívkyYoung, JC; Butler, CM;Antén a šíření, IEEE Transactions on, Objem: 49, číslo: 6, červen 2001Pages: 944 - 953
Marti
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Nejsem si jistý v 1 / 4 a 5 / 8 vlnové délky prvků, by měla být asi 1 / 2.Bandwidth nemůže být tak široký, protože cívka je rezonanční struktury, o 100MHz na PSV <2 se očekávalo.
Ground rovině lze vyměnit za vazební (trubka asi první prvek).
Určete svůj průměr prvky a cívkou drátu (navrženo je asi 3-4mm, protože větší šířku pásma, ale otázkou je, můžete provést: shii: svitku z drátu).

Za jeden prvek zisk je o 5 dB, na 10 o 12 dB.

Co bych chtěl navrhnout, je jako jeden ukazuje
obr. nahráli.Průměr drátu, který bych chtěl použít na výrobu součástí a cívky je 2 mm.I lze snadno provést cívka z drátu.

Viděl jsem několik antén takhle jeden prvek, který jako 1 / 4 lambda a jiné jako 5 / 8 lambda.

Nechci kopírovat návrh některou z těchto, ale cílem je naučit se výpočet část z nich, jak jsem úplně nový svět RF, a to se zdá být dobré praktické použití elektromagnetické teorie jsem naučil.

podívejte se na vyslané například struktura je velmi jednoduchá a snadno analyzovat.
Musíte počítat cívky, prvky, balun (spojka) a sítě parametars.Pro cívky impedance ve volném prostoru lze do výše použití papíru mamali.
Hellen
z rovnice, balun, sítě analyzovat ...Podívejte se na knihy: "Anténa a EM Modeling s Matlab" Sergeje N. Makarov a "elektromagnetických vln a antény" by Sofokles J. Orfanidis, je to zdarma k dispozici na www.ece.rutgers.edu/ ~ orfanidi / Ewa (nejsou zapomněl http://www.ece.rutgers.edu/ ~ orfanidi / Ewa / ewa.zip Matlab příklady).
Omlouváme se, ale musíte přihlásit a prohlížet tuto přílohu

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back