Diferenční směrování v Altium

L

lgarby

Guest
Dobrý den,

Jsem vytvořením malého PCB, které v podstatě dva USB konektory kondenzuje do jedné menší zásuvky.Chci zachovat standard 90 ohm differntial impedance mezi diff páry a také třeba EMI stíněný.Moje vrstva stackup jsem chtěl použít, je:

vrstvy 1 - GND
Layer 2 - USB 1 data a USB 2 moc
vrstva 3 - USB 2 data a napájení USB 1
vrstvy 4 - GND

Takže v podstatě Im sendvič signál letadla mezi dvěma zem vylévá.Aby Altium spustit diff pár routing, budete potřebovat diff páry přilehlých k aktuální výkon / GND rovině, což by znamenalo další 2 vrstvy v konstrukci.Takže Stáhnul jsem satrun PCB Design, který je software, který umožňuje vypočítat deminsions pro všechny druhy PCB přenosových linek.Vybrala jsem si rozdílu offcenter strip linky, ale ono doesnt Zdá se, že mi dává správné výstupy.

Je to správná volba, protože layer 2 potřebuje odkaz na vrstvu 1 a 4, které by si to mimo střed.Stejně tak pro vrstvu 3.nebo jsem něco chybí.

Zde je to, co jsem právě jako obecné pravidlo.
(Poznámka: Měli byste vždy mluvit s vaší výroby dodavatele a požádejte je, aby navrhla stackup)

1.4 vrstvy palubě za předpokladu, že materiál FR4
2.0.5 oz mědi na vnitřní vrstvy (1,5 oz na vnější po pokovení ... 2.05mil na 2.2mil nebo tam objezdů)
3.vrstvy 1 a Layer 2 bude jádro (10mils)
4.vrstvy 3 a 4 vrstvě bude jádro (10mils)
5.mezi vrstvou 2 a 3 budou prepregu) cca: 36mils)
6.stopových width = 9mils
7.prostor bude 5.5mils
8.stopy na vrstvě 2 bude referenční vrstvy 1 rovině.
9.stopy na vrstvě 3 bude referenční vrstvy 4 rovině.

Budete chtít, aby se zabránilo přechodu stopy po mezi vrstvou 2 a 3.
Vzhledem ke vzdálenosti mezi L2 a L4, tam je velmi malý vliv od mít smíšené dielektrikem.Stejný je příběh mezi L3 a L1.

Měli byste mít žádné potíže, kterým se zřizuje rozdíl párů v Altium.Musela mít vztažné rovině není pravda.Pokud se snažíte Autoroute.Nejsem si jistý, proč by to bylo chtěl pro USB signály.

jde,
Eda

Edab,

Velice vám děkuji za vaši odpověď.Mám pár věcí bych chtěl diskutovat ačkoli.

Jedná se o 4 vrstvy pomocí FR4
Souhlasím s mědí vážit

Pro vrstvy, jestli jsem jej můžete nastavit tak, jak jsou uvedeny v Altium.Klade napájení letadla na vrstvě 2 a 3 a signál na 1 a 4.To není to, co chci, protože chci izolovat signál vrstvy uvnitř rada v páskového vedení konfiguraci diferenciál.Způsob, jakým jsem to nastavit teď je:

Vrstvy 1 GND Pour
pak 6 mil. prepeg
Layer 2 signální vrstvou
pak 45.4mil jádro
vrstva 3 signální vrstvou
pak 6 mil. prepeg
vrstvy 4 GND Pour

stopy na vrstvě 2 bude odkaz nahoře a dole GND Pour
Stejně tak na stopy na Layer 3 (tedy důvod pro diferenciální offset páskové vedení)

Díky, že konfigurace a program jsem použil k určení šíře a mezery.Mám 15 mil šířku a 8 mil vzdálenosti pomocí 4,6 er.Vypadá to pravé pro vás.

Měl jsi pravdu s rozdílem směrování.Jsem schopen to udělat v Altium, co jsem myslel, že jsem byl schopen udělat impedance řízené směrování bez napájení / GND rovině reference.Ty také nejsou schopni udělat diferenciální impedance řízené směrování.To je důvod, proč jsem začal hledat pro programy, aby mi pomohl spočítat správné rozměry.

Uh ....

S výjimkou vzdálenosti od signálu vrstvy na odkaz GND můj navrhl stackup je totožný.

Vzorec v Altium je nastavení pro single ended impedance, věřím, můžete editovat, aby modelování pro diferenciální dvojici.

S pozdravem,
Eda

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back