Digial signál mikroprocesoru

P

pbkyew

Guest
ahoj můj projekt používá IR senzor. To dává asi 5 v., když, když to zjistí IR. Potřebuji poslat toto napětí (ON / OFF je dost) do mikroprocesoru. Existuje nějaký jiný způsob, než pomocí ADC? Mám v plánu použít 7805 regulátor napětí. bude to fungovat?

Pokud váš senzor poskytuje 5V při detekci IR signálu, a dává 0V při zjištění nic, pak se můžete připojit přímo do vašeho správce. V opačném případě můžete použít komparátor pro poskytování těchto dvou úrovní (5V, 0V)

ahoj můj projekt používá IR senzor. To dává asi 5 v., když, když to zjistí IR. Potřebuji poslat toto napětí (ON / OFF je dost) do mikroprocesoru. Existuje nějaký jiný způsob, než pomocí ADC? Mám v plánu použít 7805 regulátor napětí. bude to fungovat?
První Definovat I / O vstup Digital, poté připojte výstup senzoru přímo na MC digitální vstup. můžete použít 7805, to bude fungovat až do 1 zatížení

Ahoj! Můžete použít externí kolík přerušení (ISR), to je spuštěna od nejnižší k nejvyšší rostoucí napětí signálu z IR čidla (edge) nebo H na okraji L (dle vašeho výběru), můžete přidat timer0 funkce do funkce ISR sbírat přesný čas na základě opatření . Všechno nejlepší!

Ahoj, [url = http://www.winpicprog.co.uk/pic_tutorial_ir_board.htm] Nigel PIC výuka Infračervený rady [/url] Podle tohoto IR vysílačem a snímačem schémat, byl navržen pro použití s PIC uC (kód, který uC je také k dispozici zde), můžete použít jiný. Děkuji

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back