digitální konverzi analogového signálu snímače otáček

H

Hanif

Guest
Ahoj,

Mám nahradit analogové zobrazení hodnoty rychlosti čidla s digitálním jedno (7 seg zobrazení).výstup snímače otáček je analogový signál sinusového průběhu (400 Hz frekv).amplituda signálu je rozmanitá, jako je rychlost změn tedy označující rychlost změny takto; max amplituda signálu jde až na 13 Vpp.

2 Vpp -> 5 m / s
3 Vpp -> 10 m / s
.
.

mám používat ADC přímo MCU na 7 seg zobrazení nebo tam je nějaká věc, kterou dodatečně potřebná, protože se musím změnit zobrazení hodnoty v závislosti na změně analogového signálu (protože výstupní ADC průběžně mění s sinusoidu signál, který není nutné ).Byl bych velmi zavázán, pokud nějaký subjekt pomoci mne v této věci.čeká na odpověď

Ahoj Hanif,

I `m" analogový typ ", ale já beleave, které můžete použít některé typické jednočipových mikro-s jeho vlastní
onchip ADC (PIC, AVR ...), & oni Ty `t drahé.

Vím, že jen ovládání extern ADCs-máte "konverze Start" pin / signál, s nimi můžete ochutnat / odečet vaše ADC-hodnoty, pokud byste chtěli, v náhodném čase ...
Myslím, že musí být možné, manipulace je naprosto stejné jako u onchip ADCs taky, pokud ne, budete muset použít skladování zaregistrovat a vyplnit ji-data ADC jen "občas", jak je to s start převod signálu v druhém případě.
Výstup ADC je po všech konverzí na kole občerstvit, ale vidíte stejný kód v případě, že amplituda signálu je stabilní / beze změny!
My se máte dvě časování použít, z nichž první je váš cyklus měření & druhý je odečet / displej na kole?
V každém případě můžete ovládat displej změní koryto vaše conversionstart signál příliš ....

Pro informaci:
Onchip-ADCs často "zvláštní" vstupní range_ například 0,5 - 1,2 nebo tak nějak, že jste se řídit,
Myslím si, že je často lepší-easer-k práci s "normální" (externí) ADC, ale záleží na vaší specifikace ...
K.

Vzhledem k tomu, analogový displej jistě má, měli byste mít usměrňovač (a dělič napětí nízká propust) před ADC.

Mimochodem.

have a constant frequency?

Má signál skutečně
konstantní frekvenci?Většina rychlost senzory jsou jednoduché střídavé generátory
s rychlostí úměrná frekvenci.Četnost měření by bylo zřejmé, zpracování signálu metodou v tomto případě.

Ano, frekvence je konstantní, tj. 400Hz sinusoida, pouze amplituda signálu, je změna v závislosti na zvýšení / snížení rychlosti lodi.ve skutečnosti snímače otáček je EM Log (elektromagnetické Log).amplitudy výstupního signálu je úměrná rychlosti lodi (v uzlech).

Musím vyměnit starý analogový displej metr s digitálním jedno (7 seg zobrazení).To vyžaduje A / D konverzi, ale ADC výstup neustále si změnit v důsledku sinusové signálu.Potřebuji se dostat změna z ADC, kdy amplituda signálu mění v důsledku změny v lodi rychlosti.

Prosím, někdo, pomozte mi to.Jakýkoliv pomoci ocení.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back