diskrétní třídy E na 433

B

biff44

Guest
Snažím se dělat diskrétní třídy E zesilovač, aby z 1W na 433 MHz pro velmi nízkou cenu (<$ 1).Každý, kdo má schéma, nebo zařízení, výběr navrhnout?

Bohatý

Zkuste to jeden z Maxim, který funguje od DC až 900MHz.
http://www.datasheetcatalog.org/datasheet/maxim/MAX2601-MAX2602.pdf

Schéma aplikace poznámku neuvádějí výkonové třídy, ale nahradit T2 s induktorem, a vyladit hodnoty série a paralelně čepice umístit zesilovač ve třídě-E.

Cena je trochu vyšší ~ $ 1,8, ale myslím, že je těžké, aby se tento okruh méně než jeden dolar.

Díky.Neuvědomil jsem si, že Maxim prodej těchto zařízení!Bohužel, vypadá to, že to bude příliš drahé pro mě (> $ 3 @ 1000 ks).Dívám se na NXP a NEC bipolárních tranzistorů, které vypadají, jako by se 1 / 3 ceny podobných GaAs na zařízení.Potřebuji něco, co je menší než 0,50 dolarů na 100K ks.

Použil jsem BFQ32S pro třídu E @ 450ish MHz Pout = 33dBm
Nemůžu si vzpomenout náklady, ale bylo to mnohem méně než 3 dolary.

http://www.datasheetarchive.com/search.php?q=bfq43S

To musí být před chvílí, jak BFQ32 zastará v roce 2003.Našel jsem něco podobného na to, pomyslel si.Snažím následující:
BFG21W
BFG591
BFG480W
NE664
NESG260234
NESG270034

BFG480W je 20 dBm (0.1W) výstup.
BFG21W má 26dBm (0.4W), výstup
BFG591 má 1W, ale dodává na 12V DC.
NE664 je 26dBm (0.4W) výstup.
NESG260234 je v pořádku, ale cena je téměř stejná jako MAX2601.
Pokud mám vybrat bych jít na zařízení Maxim.NEC komponenty jsou těžko přesně stanovit, kdy budete potřebovat.

Pokud chci $ 3 části, mohu jen používat mmIC Skyworks a provést s ním.Dívám se na ty zvláštní části, protože jsou nejblíže části, které Digikey měl in-skladu, a oni mohou zvládnout mezi 0,25 a 0,7 proudu.Nejsem si jist, co je převod mezi současnou kapacitou a vyšší střední třídy E výstupní výkon - myslím, že budu pohrávat si s nimi a na to přišel.Můžu tím, s jak malý jako 800 MW.A ano, uvědomuji si, že ve třídě A nebo AB, které jsou zaváděny v mnohem méně energie.

Dojdu pro některé Maxim čipů příliš, jen aby zjistili, jak fungují.

Jo, to bylo před 10 lety.

Bylo to pro letouny UAV cíl.

To bylo za starých dobrých časů

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back