DIY Flyback Transformer

B

boylesg

Guest
Udělal jsem to s feritovým jádrem transformátoru tv flyback a některé vysokého napětí drát magnetu z transformátoru v mikrovlnné troubě - není opravdu ideální měřidla pro jeho druh věcí, ale to je to, co je k dispozici za $ 0. Je tam nějaký zdroj volného magnetu drátu zejména dlouhých délek a jemnější rozchodu, že bych měl zvážit zkoumání? Možná pračka motory nebo něco podobného, ​​že? Soudě podle velikosti malého oblouku, který produkuje, je outputing v blízkosti 5000V na 13kHz. Beru tyto věci mají rezonanční vlastnosti a mohu manipulovat s četností a případně získat trochu více z něj? Jsem se neobtěžoval, aby zanikl metodicky s izolačními vrstvami mezi vinutími. Místo toho jsem neustále rozmazaný vazelínu přes vinutí vyloučit snad nejvíce ze vzduchu. Dělám několik z nich, a mají v úmyslu se připojit je všechny do série možná získat podobnou výstupní napětí vyrobených flyback transformátorů. Mimochodem, to, co způsobí, že tón (zvuk), když tyto věci jsou spuštěny?
DIYFlyback.jpg

Provozní frekvence je velký rozdíl, takže je to rozhodně stojí za to hrát s. Dalo by se přidat zpětnovazební vinutí otočit ovladače tranzistor (y) zapnutí a vypnutí, které bude dělat to běžet blíže k resonance. Nikdy jsem našel levný zdroj využitelného jemného drátu jeden. Zvuk je prostě kvůli cívek (a hlavní, ne-li pevná) kmitajících s magnetickým polem, a syčení je způsobeno korónový výboj. Nejsem si jistý, připojení několik spolu budou fungovat. Já bych měla zájem o výsledcích ... Buďte velmi opatrní, aby dech plynný ozón, který je vytvořen k udělení absolutoria - je to extrémně otravný . Už jsem skoro omdlel, že již dříve, za méně než minutu s mou hlavou nad velkým obloukem. Zápach z toho je zřejmé. Chcete-li být upřímný, tak jsem vždy našel využití zachráněné sekundárních VN cívky zpracovávají lépe než své vlastní rány ty. Mají (bezpečné) Bavte se! :-D Edit přidat: Já používám vazelínu, aby se rychlé podpalovače (dělám hodně venku backpacking typu věci). Zajímalo by mě, co se stane s vaším cívce, pokud se dostane trochu v teple a vypouštění zasáhne nějaký PJ páry? : Shock:

Nejsem si jistý, připojení několika spolu budou fungovat. Já bych měla zájem o výsledcích ...
Zdálo se, že pracovat pro několik cívek zapalování. Propojení jejich primárních a sekundárních v sérii přineslo oblouk dvakrát velký pro danou frekvenci.
Chcete-li být upřímný, tak jsem vždy našel využití zachráněné sekundárních VN cívky zpracovávají lépe než své vlastní rány ty.
Není divu, ale je to stále zábavné zkusit.
Upravit přidat: Já používám vazelínu, aby se rychlé podpalovače (dělám hodně venku backpacking typu věci). Zajímalo by mě, co se stane s vaším cívce, pokud se dostane trochu v teple a vypouštění zasáhne nějaký PJ páry? : Shock:
To mě nenapadlo. Ale já jsem četl, že lidé používají minerální olej emerse své xformers v, a že bude hořet, pokud se dostane dost horký. Myslím si, že když můj kutilství DŘÍVĚJŠÍ X dostane horký dost pro vazelíny zapálit pak skutečnost, že vazelína pára je hořlavý bude nejmenší z mých starostí. Jaký je bod varu vazelínou vlastně je? Jednou, a když jsem si tyto věci pracují Chystal jsem se také emerse celku stanovených v oleji nějakého druhu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back