Dobrý PCB software pro autoplacement a autorouting

T

Taswar

Guest
Ahoj,
Existuje několik okruhů, které jsem třeba design PCB dne.Obvykle dělám design ručně, ale protože nejsem profesionální, deska není kompaktní, jako ty v komerčních aplikacích, ale spousta nevyužitých prostor.
Chtěl bych vědět, jaký software mohu použít, takže když jsem nakreslit schéma, software se automaticky a účinně umístit komponenty a udělat směrování sám.
Co takhle Pulsonix nebo Allegro nebo Orcad?
Všechny desky jsou jednostranné desky.
Díky.

Taswar já to tak nemyslela, že je taková možnost, jako je auto umístění, ale můžete najít auto směrování možnost volby.
Použil jsem OrCAD a v tomto auto routing možnost je exists.But Doporučuji Vám trasu vaší PCB ručně nebo zkuste ručně trasu stopy, které jsou kritické, jako je (Crystal spojení s mikrokontrolérem atd.), protože menší délka tratě mezi krystaly a mikrokontrolérem lepší performance.May být, když autoroute.these sledovat na délku bude velká, které budou nežádoucí a vytvářet problém při spuštění obvodu.
Když se provádí ručně trasy všechny důležité stopy zámek, a pak použít auto směrování pro zbývající skladby.

Myslel jsem, že Orcad jsem auto-umístění?Nechci používat to teď, ale určitě zvyklí.To neudělal velmi dobrou práci to.

Keith.

je auto-routing doporučená pro profesionální práce?pokud i popsat všechna pravidla, než auto-routing, může to být dost pro auto-routing?

Profesionální nástroje, například Cadence SPECCTRA mít autoplace možnost, ale je to omezené použití podle mého názoru.Je to především vhodná pro obvody s velmi pravidelnou topologií.Ve většině případů platí pravidlo nastavení by trvat déle, než je uvádění složek ručně.

Auto směrování jediné vrstvy PCB je speciální téma.Obvykle to vyžaduje umístění jumper komponent.Ačkoliv některé nástroje (např. SPECCTRA) mohou automatizovat tento proces, nejsou výsledky velmi dobré, pokud si správně vzpomínám.Zvláště jedné vrstvy (také hustý oboustranný), PCB jsou doménou manuální směrování, myslím.

Obávám se, získává dobré Autoroute PCB vyžaduje mnohem více zkušeností (nebo počáteční čas se učit), než dělat manuálně.Promiňte.

Autorouting může fungovat velmi dobře, pokud to uděláte správně, a nechápu zavěsil na to, aby palubě hezká jako když se provádí ručně.

Pokud to funguje, pak není nutné do jisté míry to.

Autorouting může často dostat prkno skončil za zlomek času potřebného k ručně cestu, která s přijatelných výsledků a design na trh velmi omezenou dobu (a na čas).

Nebo například, autoplace rada potvrzuje, že díly se skutečně vejde na to pak Autoroute to potvrdit, že to může být směrována.Pak rip ji a začněte znovu správně.

Začněte s věcmi, jako je zajištění toho, že dráha šířky signálu jsou odpovídající, avšak ne nutně un nadrozměrné, že všechny komponenty jsou umístěny prakticky s prostorem pro směrování po vašem návrhu pravidel.

Nastavit všechny vaše design pravidla správně a nebuďte příliš horliví s nimi, set exit směry, místo kritických komponent a trasy v kritických skladby ručně, autobusy, elektrické přípojky, které nejsou na letadlo, Zapojení konektoru, napájení směrování, autobusy a COMMS & citlivé vedení.
Použijte řádkování třídy, sady pravidel a vrstva komíny - Nezkoušejte to na 2 vrstvy deska pro něco, co má shedload částí & připojení.

Pak to Autoroute, 10 přechází na maximální úsilí, vyladění s více průchody, zatáhněte pevně všechny psí legged skladeb a pokosové to, optimalizovat rozteči kolejí.
Běh DRC kontroly na všechno.

Až budete hotovi, budete chtít jít přes něj, a tak dlouho, jak vaše nedostal do vybíravý budete obvykle najdete jen velmi málo stop, které chcete upravit.
Ať tak či onak, pokud to bude stále byly velké časové úspory a při práci musí jít na trh (nebo zákazník), pak se často v případě, že první iteraci lze autorouted jen proto, aby si to tam pak přijímá rada, která nemá vypadat tak hezky jako jeden ručně směrovány může být velký bonus pro vaši společnost.

S pomocí autorouted většina z výše uvedených návrhů musím říct, že jsem zjistil, že je těžké najít "skutečný" závady s deskami nebo něco ne rychle měnit.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back