Dotaz na útlum a útlum signálu.

1

1a2s3d4f

Guest
Ahoj všichni,

Já jsem zmást různými mezi okamžikem, kdy systém tlumení, snížit amplitudu kmitů.Můžeme specifikovat systém být kritický vlhké (kdy je poměr = 1) nebo přes vlhké (je-li poměr> 1) nebo na základě vlhké (pokud je poměr <1).

Pokud jde o útlum signálu, ale také ke snížení amplitudy signálu (útlum signálu a tlumení poměrem zápas používat ke snížení amplitudy systému).

Chápu, že tlumení poměr je definován jako útlum faktor signál, že rezonanční kmitočet.
Jsem tak pletou účel vědět, jak tlumení poměr a útlum signálu faktor.

Díky

1a2s3d4f,
Tlumící poměr (Z) a mezní frekvence (W0) úplně definovat reakci 2. řádu systému, jak v časové oblasti a frekvenční oblasti.Přenosová funkce 2. řádu systém je K / (s ^ 2 2 Zw0 W0 ^ 2), kde K je zesílení DC.Čím nižší je poměr tlumení (pod 1), více oscilační krok odpověď bude třeba, a vyšší vrchol frekvenční odezvu (pod W0) bude.Tlumení poměr vyšší než 1 nebude mít žádný oscilace v kroku reakce, a žádný vrchol ve frekvenční odezvy.Kromě toho, tlumící poměr> 1 / (Sqrt (2)) nebude mít žádný vrchol v frekvenční odezvu.Pokud jste substitue JW za to v přenosu a spiknutí amplitudy vs frekvence, můžete vidět efekt Z na frekvenci odezvy pro různé hodnoty Z.
S pozdravem,
Král

Vážení Král,

Díky moc za vaše jasné vysvětlení.Já jsem lepší pochopení vztahu mezi poměrem tlumení (Z) a mezní frekvence (ka).My pochopit, je, že musíme transformovat systému druhého řádu do tvaru K / (s ^ 2 2 Zw0 W0 ^ 2).My pak použijte formulář k nalezení jejich Z a W0.Já jsem přemýšlel, jsou tam žádné velení Matlab, který automaticky převede systému druhého řádu do tvaru (K / (s ^ 2 2 Zw0 W0 ^ 2)).Pokud MATLAB nemůže provádět takové operace, můžete si rady, abych nástroj k provádění těchto operací.
Nechápu, jak se systém šířka pásma může být stanovena v takových případech.Ve své analogové design třída, vzpomínám si, jsme hovořili o šířku pásma systému (jsme při-3-db faktor nebo jiné mezi horní a dolní mezní frekvence).

Opět díky za jasný můj zmatek na tlumení faktoru a odříznout frekvence.

Díky

1a2s3d4f,
Nejsem expert MATLAB, ale byl bych velmi surpised pokud MATLAB nemohl zvládnout tento problém.Pokud jde o stanovení šířky pásma, může to být vypočítat nastavení zisk ve výši 1/SQRET (2), který je-3dB bod, nahrazující JW pro s, a řešení pro w.
S pozdravem,
Král

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back