Dotaz na Floorplanning

I

Ikon

Guest
Ahoj, na jaké faktory se rozhodneme 1] poměr stran bloku 2] Využití jádra 3] std využití pls podrobně vysvětlit, co vlastně je základní využití a využití std.

V astro, je hlavní využití definován celkový buňky plochou větší než základní oblast, aby se STD využití, myslím, že je definován normou oblast buněk na hlavní oblasti v paměti, jsou možná některé buňky jiných než standardních buněk, jako jsou pevné makro

Poměr šířky = čip / délka čipu = 1 znamená, že je náměstí hlavní využití čipových = kolik% UR design by měl accoupy v ur základní oblasti = v podstatě vybrat 70% využití jádra pak jen nástroje lze dát hodiny vyrovnávací paměti, když se u CTS atd. Zbývajících 30% by měl být použit pro vkládání hodiny vyrovnávací paměti a časování optization provádí nástroje (na místo velké buňky vložka malé)

Ahoj Aravind a Tarkyss, díky za odpovědi. Tak pro začátek, 70% využití jádra (standardně které nástroj poskytuje), je to dobré, myslím, že to je to, co nástroj umožňuje při načtení ur design. Správně. 1] Pokud je návrh, který mi pak, jak se mám rozhodnout, co bude shud jádro využití za to. Myslím na to, co jsme se rozhodli faktory. thankx

První U dát nějakou náhodnou hodnotu velikosti jádra. pak po plánek u vidíte v oblasti accoupied podle projektu pak u můžete zvětšit nebo zmenšit velikosti jádra.

Aravind Ahoj, tak u říct, že můžeme začít s velikosti jádra a pak měnit v závislosti na provedení. Obecně platí, kolik základní použití je považováno za nejlepší pro všechny design. např.: 30%, 40% nebo 70%. 1] Dejme tomu, že jsem se držet základní využití na 30%, pak to znamená, že pouze 30% z jádra je využívána buňkami. Co se stane s 70% zbývající jádro mám na mysli, kde je použit. 2] Bude to dobrý návrh, pokud Základní využití je pouze 30% až 40%. opravte mě, jestli se mýlím.

Ne-li u dát 70% ze základní využití zbývajících 30% je určeno pro umístění hodin vyrovnávací paměti a dát jiný typ buněk, v závislosti na časové omezení ur předpokládat, zbývajících 30% je určeno pro hodiny buffer. Po spuštění u IPO (na místě optimalizace) na setkání pak u vidíte, kolik celková plocha accoupied o návrhu ur-li pouze 90% obsazené buňky pak ur snížení velikosti jádra.

Aravind Ahoj, díky za odpovědi. Takže když jsme navrhnout jádro s 30% využitím pak to znamená, že dáváme nástroj 70% z hlavních umístit hodiny nárazníky a další prvky zpožděním v době, kdy optimalizace. Je to opravdu dobrý návrh, aby hlavní využití jen 30%.

Ne, normálně hlavní využití jsou větší než 30%, možná si můžete vyzkoušet všechny druhy kurzů, dokud směrování je dobrá, samozřejmě doufáme, že hlavní využití je tak velký, jak je to možné, například se můžete pokusit z 80%, pokud to nebude fungovat , pak se sníží rychlost, dokud to funguje, jak technologie zmenšit, klesá, stále více a více místa slouží k cestě, v současné době je to asi 55% (viděl jsem data na internetových stránkách)

Ahoj tarkyss. Díky za vysvětlení. Mám blok X. musí být umístěna v aktivní zóně. Na jakém základě si klademe bloku v jádru.

Dobrý den Aravind, myslím, že zaslali špatná otázka. Moje otázka je, jak jsme se rozhodli pozici bloku (Makro), v jádru. Řekněme, že například v dílně DTMF tvrdé makra jsou na rohu okraje jádra. Takže je tam nějaký specifický způsob rozhodování o míst makra? Existuje nějaká újma, pokud se místo makra v centru Core?

Při umístění bloku, je nutné zvážit načasování, směrovat a prostor například pro místo, měkké, může zvážit, jak minimalizovat celkové legth drátu a oblasti, to závisí na jeho nákladových funkcí, funkce se liší pro různé měkké

Ano tarkyss ur správné Jedná se zejména o depent routblity mezi dvěma bloky je u manuální místo bloků podle Počet drátů spojení mezi nimi. Například blokuje připojení sítě na 50 bloku B a 20 BLK na C a D na 40 sítí podle propojení U musí umístit kolem něj

Ahoj Aravind, tarkyss tyto odpovědi jsou opravdu dobré. nezbytného pro umístění bloku musíme vzít v úvahu čas, směrování, oblast bloku. musíme uvažovat o PIN umístění bloku při umísťování?

Samozřejmě PIN lokalit bude mít vliv na směrování a délka vodiče přímo, a pak vliv na prostor a čas

Do Backend Inženýři žádnou kontrolu nad PIN místech, můžeme změnit PIN místech to tam je problém směrování / přetížení tam. Existuje nějaký příkaz pro změnu PIN místech setkání. Budeme-li změnit PIN míst to mít vliv na návrh

můžeme změnit PIN umístění v souboru IO. Po změně PIN místa, musíme udělat analýzu načasování. V případě porušení jsou tam musíme udělat IPO, atd..

Pokud jde o Flooplanning vždy doporučujeme umístit makra k okrajům core.This umístění rozhoduje v závislosti na jejich připojení k ISs.generally Makra jsou silně spojené s IO.Placing na okrajích dává více prostoru pro STD buňky se umístěny v jiných oblastech umřít. Pokud jde o Pin Location.Yes PD mohou vybrat Pin míst a podle toho upravit polohu setkání Pins.In, můžete to udělat v GUI itself.After změnu umístění jste si Časová analýza pro návrh a je-li porušení exsists, můžete udělat plánování znovu.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back