Dotaz ohledně projektu; imp

V

vikas_et

Guest
Vážený pane,
Jsem student z BE 4. rok ES branch.i jsem projektování poslední rok projektu PIC na osciloskopu LCD, ve kterém jsme pomocí PIC 16f876 mikrokontroléru & HD44780 (LCD) pro zobrazení purpose.The vstup do PIC je na pin 2, tj. port RA0 pin.This systém může mít aspoň 5 vstupy.Nyní stojíme před problémem s initiallization LCD & programátor circuitry.So prosím, veď nás, jak postupovat, jako předmět je poněkud nové.
Děkuju.

Shailendra Kumar Singh
shailu18_ujjain (at) yahoo.co.in

Ahoj Sailendra,
Dle mého chápání vaši otázku se vám zbude jen 5 piny na rozhraní LCD na PORTA a zbytek piny jsou použity v projektu není.No myslím, že stále můžete interface LCD, ale minimum rozhraní by potřeboval aspoň 6 pinů na portu.Jeden pro R / W jeden pro RS (registr Select)
a 4 piny pro 4-bitové rozhraní režimu LCD.Teď, jak jste opustil s jen 5 pinů, aby R / W pin uzemněný jako LCD se používá ve vašem případě pouze jako výstupní zařízení.Takže ty jsou ponechány s 5 vstupy a 5 kolíky vlevo na rozhraní, takže řeší váš problém.Ale 4-bit inicializaci LCD může být trochu složitější WRT časová prodleva, která zajistí stabilní data, pokud je to zpackal se potom výsledek může být blábol.

~ Kalyan.

Ahoj

Máte Hitachi 44780 datasheet?Pokud ano, postupujte kód, protože je na straně 46 nebo 47 v závislosti na tom, zda používáte 4 bit nebo 8 bit připojení.

Postupujte signál časování.E by se mělo změnit od nejvyšší k nejnižší po data (pls zkontrolovat) stabilizovala.Klíčovou součástí je inicializaci LCD displeje a budete muset následovat kroky, jak je uvedeno na str. 46 a 47.Dejte zpoždění původně mezi příkaz jako doba zpoždění musí být dodrženy během intialisation, které se později mohou být optimalizovány.

Trvalo mi jeden celý den, aby si LCD s rozhraním včetně generování speciálních znaků.Rovněž berou na vědomí kontrastu.

Díky

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back