DS1287 RTC a vnitřní lithuim baterie?

S

SphinX

Guest
Ahoj, mám propojen DS1287 RTC s AT89C52 ([color = green] Díky seaspac za jeho velkou pomoc [/color]). Četl jsem z manuálu, když VCC klesne pod úroveň cca 3V, je externí napájení VCC vypne a interní lithium zdroje energie napájí RTC a paměti RAM. Jak a VCC klesne pod 3V typické jsou RAM a časoměřič přešel na vnitřním zdrojem energie lithium. Funkce měření času udržuje přesnost (+ -) 1 minuta za měsíc při +25 C, bez ohledu na vstupní napětí na pinu VCC. Ok v mém návrhu je připojen k RTC VCC, mám nastavit RTC v prvním (nastavení sekundy, minuty ,.... atd.), ale i po odinstalaci VCC připojte jej znovu po chvíli. Začíná počítat od posledního bodu (když jsem odstranil VCC) [color = red] Proč to a já vím, když se odstraní VCC vnitřní baterie funguje tak, aby datum a čas? [/Color] PROSÍM zájem o explaination? Salam, Sfinga

Nevím přesně, že RTC, ale v několika RTC od Maxim Dallas, nebo je nutné k tomu, aby vnitřní baterie (config bit v registru), přečtěte si pozorně katalogový list, zda je to případ.

Baterie by měla být v pořádku pro příští 5 do 10 roků .. Existuje zde několik bodů: 1. DS1827 může nelíbí, jak si kontrolu vedení CE. Je provozována řádné monitorování IC jako sa např. DS1210? 2. Na sílu na to, co si kód zašlete na to nastavit? Používám stejný kód, který jsem vytvořil před nějakým časem na 146818 a funguje beze změny, stejně jako snadno nahradí. Zde je, jak to vypadá:
MOV dptr, # 000Ch MOVX, @ dptr, jasná Reg.. C MOV dptr, # 000Ah MOV A, # 20h; H3_02 = 0A MOVX @ dptr,, 00 .. 4,1 MHz, 20 .. 32kHz .. MOV dptr, # 000Bh MOV A, # 12h; H3_02 = 2A @ MOVX dptr,, 22 zakáže SQWE, intr .. povolena MOV dptr, # 0001h, nastavit alarm int každou 1 sec. MOV A, # 0C0h MOVX @ dptr, INC dptr INC dptr MOVX @ dptr, INC dptr INC dptr MOVX @ dptr,

Když už mluvíme o NVSRAM to, mám dotaz ohledně lithiové články, které jsem neviděl odpovědi na listech od různých výrobců. Záložní doba je obvykle uvedena jako 5-10 let, po připojení napájecího napětí se poprvé (buňky dostanou interně odpojit až prvním zapnutí). Moje otázka je, s novou část, která má nikdy se napětím se lithiové články ještě samovybíjení v průběhu času ve skladech? :? Nick

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back