DSP vzorkovacího teorému MATLAB otázky

D

dav_mt

Guest
Dobrý den, PPL, im výslechu sám sebe, proč se to děje. ive implementovány pomocí systému Simulink. v podstatě jsem krmení 1kHz čistý sinusový a vynásobením pulsu po dobu 10 vzorků a šířka impulzu je 1sample (10us). Tak účinně sinusoida se vzorky na 10 kHz. Když jsem simulační čas na 10ms a získat frekvenční spektrum velikostí amplitudy své frekvence se liší (počet vzorků je zde 0 - 1000 therfore 1001) Když jsem simulační čas 9.99ms a získat frekvenční spektrum velikostí amplitudy nyní nezmění! (0 až 999 se rovná 1000 vzorků), tak proč se mění počet vzorků (přes simulační čas) má takový drastický účinek? Převádět do frekvenční oblasti se používá Matlab je FFT funkce. Ive se pokusil podívat na dokument FFT vidět wheter počtu vzorků mají vliv na amplitudu, ale nemůžu přijít na to, co je ve skutečnosti děje. Jedná se o kód Matlab používá, kmen (y, "B. -")

Dobrý den, budete muset studovat některé základní teorie DFT a realtions mezi doménou čas frekvenci. DFT předpokládá periodické signály s nekonečnou délku. Také budete potřebovat nějaké informace o okenních a spektrum funkcí odhad.

Děkujeme za vaši rychlou odpověď, budu hledat něco o diskrétní Fourierova transformace, i když jsem havent které je ještě ve třídě. Předpokládám, že své si k tomu s tím, jak MATLAB provádí DFT.

Hrdina je správný. Není to problém MATLAB, je to zásadní problém. Máte-li počítat DFT periodického signálu, ale budete mít non-celé číslo počet cyklů signálu, máte diskontinuity, takže uvidíte energii šíří napříč celým spektrem spiknutí. Podívejme se, co se stane, když opakovaně hrál, že 9.99ms segmentu reproduktorů počítače. Malý kousek z posledních průběhu cyklu chybí, tak uslyšíte sinusové a mírné bzučení. To bzučení je energie, vidíte šíří napříč celým spektrem spiknutí. Zapamatovat si tuto zkušenost, jak jste se dozvěděli o vážení!

Zkuste ochutnat sinusového průběhu na 4 kHz, 8 kHz nebo 16kHz, tj. aby fs = 2 ^ n * fc, n = 1,2,3,4 ...

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back