Dvě ATmega128 je jednou klávesnici a displeje?

J

Jman 31

Guest
Ahoj kluci, mám obvod, který má jednu ATmega128 s typickou paralelní 20x2 LCD displej a 5 tlačítková klávesnice. Použil jsem všechny výstupy na první ATmega128 a chtěl bych přidat druhý ATmega128 zvládnout některé další aplikace, ale používají stejné klávesnice a displeje. Je to možné a co by bylo standardní přípojka mezi dvěma pro tento druh rozhraní s možností ovládání i IC se stejným klávesnice a displeje? Díky za každou radu, J

Vážení, není doporučeno připojit klávesnici se dvěma zařízeními. Snadný způsob, jak je spojit KLÁVESNICE přes ADC. Pouze jeden kolík budou použity. používá této souvislosti s jedním ATmega a zbytek portů bude zdarma. zde je odkaz: [url = http://www.avr-asm-tutorial.net/avr_en/keypad/keyboard.html] Připojení klávesnice AVR [/url]

Díky Shahbaz je to velmi zajímavé. budeme mít mnoho I / O je k dispozici v této konfiguraci pro jiné účely.

Ahoj, mohl jste mít také klávesnice připojena k jednomu ATMEGA a že ATMEGA přenášet hodnotu klíče zjištěných prostřednictvím sériové komunikace s ostatními ATMEGA. Pokud používáte UART, budete potřebovat pouze 1 kolík pro které - pin TX ve vysílači mikro a RX pin v přijímači mikro. To je dobré, pokud chcete rychlou detekci. Metoda však ADC funguje dobře, dali svůj odpor hodnoty nebloudí příliš mnoho. Pro zobrazení můžete udělat to samé - využití UART. Nebo byste mohli mít malý ATTINY14 nebo malých mikroprostředí řízení LCD a má 1 pin pro příjem co napsat do LCD přes UART. To funguje dobře, protože, pak se vaše ATMEGA bude vyžadovat pouze jeden kolík pro odesílání dat na LCD. Můžete také použít sériový LCD, ale mají tendenci být dost drahé. Doufám, že to pomůže. Tahmid.

Ahoj, Ty by mohly mít také klávesnice připojena k jednomu ATMEGA a že ATMEGA přenášet hodnotu klíče zjištěných prostřednictvím sériové komunikace s ostatními ATMEGA. Pokud používáte UART, budete potřebovat pouze 1 kolík pro které - pin TX ve vysílači mikro a RX pin v přijímači mikro. To je dobré, pokud chcete rychlou detekci. Metoda však ADC funguje dobře, dali svůj odpor hodnoty nebloudí příliš mnoho. Pro zobrazení můžete udělat to samé - využití UART. Nebo byste mohli mít malý ATTINY14 nebo malých mikroprostředí řízení LCD a má 1 pin pro příjem co napsat do LCD přes UART. To funguje dobře, protože, pak se vaše ATMEGA bude vyžadovat pouze jeden kolík pro odesílání dat na LCD. Můžete také použít sériový LCD, ale mají tendenci být dost drahé. Doufám, že to pomůže. Tahmid.
Díky Tahmid, to je docela hodně, co jsem hledal. Myslel jsem si, že by byla cesta, ale já jsem potřeboval být jistý. Musím získat mnohem více, než pinů bych si ze sériového LCD nebo ADC klávesnice tak, že je důvod, proč se snažím přidat další ATmega. IC nebude sdílet mnoho informací, než midi signál, ale je důležité, že jsem používat pouze jedné klávesnice a displeje. Díky za replys! J

Pokud si nahrajete obvodu jsme mohli zjistit, zda existují další způsoby, jak získat více volné I / O linky.

Pokud nahrajete obvodu jsme mohli zjistit, zda existují další způsoby, jak získat více volné I / O linek
Díky, ale já potřebuji mnohem víc, než jsme schopni uvolnit.. Byl jsem pomocí multiplexování, s atmega328, ale já to zjednodušit tím, že používá čip s větším počtem pinů. Nechci se vrátit do muxes když nemám na. [URL = "http://www.italentshare.com/storage/Midi% 20Knights% 20Pro/Acoustic_Electric% 20Version/Acoustic% 20schematic.jpg"] ZDE [/URL] je odkaz na schéma, jak to stojí nyní, ale Hodlám použít jeden čip pro všechny periferie jako "kytaru na midi" část a "akustický piezo vstupy" (já pouze jeden piezo vstup, ale tam bude pravděpodobně asi 32 na hotové schéma)

Ahoj, Pokud potřebujete mnohem více pinů a nechtějí muxes, používá dva nebo více mikra je způsob, jak jít. UART by být dobrou volbou, jak jsem navrhl. Dalo by se použít interní modul UART AVR a / nebo PIC. Využití UART přenos z pána k slave a používat otrok plnit další úkoly, pomocí ovládá jen pro kontrolu. Dalo by se použít jako ATMEGA kontrolu a odesílání dat se jeden kabel k otroka, který odesílá data do LCD a smysly z klávesnice a pošle to zpátky do hlavního pomocí jiného drátu (RX a TX používá). Velitel dělá, co kontroly potřebné a odešle data zpět do slave (y) pro další provoz. Pokud máte zájem o další sériové protokoly se můžete podívat na jsou SPI, I2C (TWI). Můžete se podívat na RS485 stejně. Doufám, že to pomůže. Tahmid.

TL072 operační zesilovač nebude pracovat správně s 5V napájení. Byste měli používat železniční dopravy na železnici operační zesilovač místo. Ztrácíte mnoho I / O pinů řízení tranzistorů. Můžete použít jeden port pro načtení registru (pět ve vašem případě) a několik logických pinů k ovládání (čip je vybrat). To bude dát nějaké další I / O pinů. Také (jako před tím) pomocí odporového děliče spojeny klíče k / D vstup vám přinese více kuželek. Až 16 kláves jsou proveditelné pomocí 2% odpory.

Díky Tahmid. Zní to jako to, co jsem po!
TL072 operační zesilovač nebude pracovat správně s 5V napájení. Byste měli používat železniční dopravy na železnici operační zesilovač místo. Ztrácíte mnoho I / O pinů řízení tranzistorů. Můžete použít jeden port pro načtení registru (pět ve vašem případě) a několik logických pinů k ovládání (čip je vybrat). To bude dát nějaké další I / O pinů. Také (jako před tím) pomocí odporového děliče spojeny klíče k / D vstup vám přinese více kuželek. Až 16 kláves jsou proveditelné pomocí 2% rezistorů.
TLO72 část okruhu funguje, jak bylo navrženo. Půjčila jsem si, že okruh z jiného zdroje, a neměli žádné problémy, je to s funkčností. Pokud jde o důvod, proč jsem použil tranzistory na jednotlivé piny tak, jak jsem udělal, je to proto, že jsem kontrolu RGB LED prvků a s cílem získat neomezené barevné kombinace, musím PWM na každou barvu každého prvku. Je to možné pomocí metody, které jste popsal? (Charlieplexing to je?) Díky za radu, J

Ahoj, můžete použít port expandér pro provoz IO. Použití MCP23S17 a 5 pinů můžete mít 16 IO linky. Například, podívejte se na tohle:
36_1292260720.png
Doufám, že to pomůže. Tahmid.

Navrhuji vaší pomocí něco jako ... [Url = http://homepages.which.net/ ~ paul.hills / Software / ShiftRegister / ShiftRegisterBody.html] Rozšíření mikrořadiče I / O [/url] nebo [url = http://www.microchip.com/ ? Stellent / idcplg IdcService = SS_GET_PAGE & nodeId = 1824 & AppNote = en027237] AN1043 - Jedinečné vlastnosti tohoto MCP23X08/17 GPIO expandéry - Aplikační poznámky - Podrobnosti [/url]

Díky hoši. Jak jsem řekl předtím, snažím se držet dál od multiplexování nebo posuvných registrů a podobné (i když jsem se může podívat do přístavu expandéru). Vážím si všech připomínek a doporučení. Myslím, že půjdeme cestou, že Tahmid navrhl a stačí použít sériové komunikace mezi dvěma čipy. I když může být zpátky, jak jsem třeba mluvit s programátorem a uvidíme, jestli on umí pracovat s některou z možností pro rozšíření jediném čipu. Vy Rock! J

Mám další otázku týkající se stejné [URL = "http://www.italentshare.com/storage/Midi% 20Knights% 20Pro/Acoustic_Electric% 20Version/Acoustic% 20schematic.jpg"] schematický [/URL]. Postavil jsem prototyp se z periferie jen pro testovací účely. Ten chlap, který je programovací to pro mě má problémy dostat [URL = "http://cgi.ebay.com/New-AVR-STK500-V2-ISP-Programmer-USB-Atmaga-Attiny-USA_W0QQitemZ150483353152QQcategoryZ4661QQcmdZViewItemQQ_trksidZp5197.m7QQ_trkparmsZalgo% 3DLVI %% 26itu 3DUCI% 3D5% 26otn% 26po% 3DLVI% 26ps% 3D63% 26clkid% 3D5688705956194804944 "] programátor [/URL] mluvit k čipu. Mohl by někdo možná podívat přes ISP a Atmega128 část mého schématu vidět, jestli snad jsem udělal chybu v mém designu? Nějakou radu by bylo velmi ocenil. (I used stopy od atmega103 k tomu schématu, ale pinout je stejný). Tady je fotka z desky?:
DSCF00023.jpg t = 1292502465

Při použití UART nebo USART komunikaci mezi dvěma AVR IC (atmega644 a ATmega128) si jen připojit TX na RX a naopak? Nebo potřebujete jiné obvody? Nemohu najít žádné schéma, že to, co se snažím dělat. Díky za každou radu, J

Ano, UART může být připojen přímo, stačí vyměnit čepy (Tx na Rx), úroveň obou MCU je stejný, takže není problém, předpokládám, že oni používají stejné napětí jádra, musíte také připojit důvodů příliš mají společný referenční rámec pro připojení, je MAX232 čip pouze potřebné pro komunikaci s PC, který potřebuje vyšší úroveň napětí (GND je také spojen v tomto případě mezi PC a MCU). Pokud máte možnost připojení SPI bude mnohem rychlejší. Alex

Ano UART může být připojen přímo, stačí vyměnit čepy (Tx na Rx), úroveň obou MCU je stejný, takže není problém, předpokládám, že oni používají stejné napětí jádra , musíte také připojit z důvodů příliš, aby se společný referenční rámec pro připojení, je MAX232 čip pouze potřebné pro komunikaci s PC, který potřebuje vyšší úroveň napětí (GND je také spojen v tomto případě mezi PC a MCU) . Pokud máte možnost připojení SPI bude mnohem rychlejší. Alex
Myslel jsem, že o tom, že, ale já jsem s použitím SS, Mosi a miso kolíky pro výstup na ATmega128. Mohou být použity pro obě nebo jsou vyhrazené jednou budete používat pro SPI? [URL = "http://www.italentshare.com/storage/Midi% 20Knights% 20Pro/Acoustic_Electric% 20Version/schematic.jpg"] ZDE [/URL] je odkaz na můj poslední schematické, jsem to byly pro UART , ale mohl by to být použita pro SPI beze změny některého z výstupních pinů na ATmega128? J

Piny buď pracovat jako I / O nebo SPI, můžete změnit provoz mezi SPI a I / O v kódu, ale nejsem si jistý, jestli tam bude problém s rezistory připojené na piny, bude to pravděpodobně fungovat. Také je potřeba hodiny a další kolík k tomu, aby s otroky, aby tento pin může být připojen k nic jiného, protože při zapnutí / vypnutí tranzistoru vám umožní také s otroky. Také miso / Mosi / clk se také obrátit na tranzistory při odesílání signálů, pokud jsou připojeny ke stejné piny. Myslím, že by bylo složité. Alex

OK. Myslím, že se budu snažit UART první a uvidíme, jestli můžeme, které fungují. Budeme přenosu midi signálu, takže doufám, že to zvládnu, že. Díky moc za info! 8)

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back