Dvojitý impuls detekce obvodu

M

mbabayan

Guest
Dobrý den, snažím se vytvořit obvod, který by produkoval výstupní puls (0,5-1 sekunda), kdy je dvojí puls na vstupu detekován s časovým odstupem

Navrhoval bych použít mikrokontrolér - si můžete dát celou fucntionality do nějaké malé balení mikro

Jo, já vím, že můžu dělat to s MC - ale zdá se, jako zbytečná pro toto. Kromě toho, já jsem softwarový inženýr s obchodem - takže je to mnohem jednodušší pro mě, aby to v softwaru (dobře, firmware), ale kde je problém:)?

Věřte mi, že pokud se pokusíte správně detekovat dvojklikem se všemi adaptivní časování, aby se to velmi spolehlivý je velkou výzvou. Vypadá to jednoduše, ale pokud máte, aby to bylo perfektní, že je docela složitý úkol. Úkolem je v kvalitě firmware, který bude mít na konci roku ve spolehlivosti. Můžete také použít RTOS dovnitř (jako Salvo - [url = http://www.pumpkininc.com] dýně: Salvo, RTOS, který běží v malých místech [/url]) - uvidíte celý projekt z úplně jiné úhlu. Ale pokud si jen chcete naučit, jak pracovat s 555 a 74HCxxx - je to dobrý začátek.

Souhlasím, že pokud jsem potřeboval přesné načasování detekce, by bylo mnohem vážnější podniku. Všechny Mluvím tady je detekce dvojí poklepání na NO přepínače withig určité časové období. By někdo přizvukovat o proveditelnosti svého navrhovaného CKT? Díky,-MB

Jdi na mikro. Náklady říkají, PIC10F200 je méně než jeden NE555, je to stejné fyzické velikosti, potřebuje jen málo nebo žádné externí součástky a mohou dělat práci za pár řádků kódu. Brian.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back