dvou antén transfer funkcí

A

adel_48

Guest
Dobrý den všem,

Četl jsem dokument hovoří o funkci výpočet převodu na anténu link.Tak, že můžeme získat S21 (velikost a fáze) po dobu dvou antén.Toto bylo založené na měření toho, co se nazývá přenos přenos a příjem přenosová funkce.Má někdo nějaké informace o tomto tématu nebo pokud máte nějaké zdroje na to?jakoukoliv pomoc ocení.

děkuji moc,
Adel

Ahoj, Adel:

Pokud víte, antény Tx je záření vzory a antény Rx portu napětí a proudu se vzhledem k rovině-wave excitace, najdete ji Tx / Rx přenosu.To lze provést na PatternView z IE3D.Je možné, můžete najít podobné funkce z ostatních balíků.

S pozdravem,

Velice vám děkuji pane Jian.Ale slyšel jsem, že pouze jeden simulace může být použita na základě reciprocity věta antény.Chcete-li získat transfer Rx funkce stačí vynásobit transfer Tx funkci C0 / (i * w).ale já jsem nenašel někdo touto metodou.

Ahoj, adel_48:

Máte pravdu.Jeden simulace obě antény je dost.Nicméně, když Tx a Rx antény jsou daleko, to je lepší, simulovat obě antény současně.Místo toho bychom měli simulovat Tx Rx anténa a anténní odděleně.Potřebujeme jen jejich záření vzory najít Tx a Rx přenosu.To, co jsem navrhl, je základní založený na této myšlence.Jsme simulovat každé antény zvlášť.Můžete je považovat za jednu simulaci becase každá anténa není simulované dvakrát.

Nejsem si zcela jist, co máte na mysli Tx přenosu a Rx přenosu.Pokud se dostanete S21, to je již přenos in-parametry s formou.Jde.

Dobrý den, pane Jian.

Ano, přenos ze dvou antén je S21.Ale někteří lidé používají to, co se nazývá Tx & Rx přenosu.A používat obě můžeme dostat S21 jako S21 = HTX * Hrx * exp (-i * k * r) / (4 * pi * r).Dostanou HTX jako vztah mezi předaných polí a svorkového napětí na vysílací anténou.A přijímající přenosu jako vztah mezi incident poli a svorkového napětí na přijímací antény.

Vlastně mám další otázku.Myslíte si, že v případě, že dvě antény jsou daleko od sebe tak, že spoje je dostatečně malý, můžeme simulovat antény Tx.Získat pole.a pak je použít jako buzení antény Rx.V tomto případě dělám simulace dvakrát, ale pro menší problém.Vzhledem k tomu, rovinnou vlnu sbližování nemusí být velmi přesné v případě, že dvě antény nejsou opravdu daleko od sebe?

Děkuji Vám, pane Jian a pozdravem,
Adel

Ahoj, Adel_48:

Myslím, že mluvíme o stejné věci.Zjednodušeně řečeno, chceme najít 2 věci:

1.TX antény vyzařovací diagram.To je v podstatě přenos Tx funkci v diskusi.

2.Vztah mezi napětím a Rx planewave incident podal intenzity.To je to, co říkáte transfer Rx funkce.

On je Tx IE3D a Rx přenosová funkce, jsme v podstatě řeší stejnou věc, kterou diskutujeme, i když jsme se výslovně stanoví podmínky pro funkci přenosu Tx, Rx přenosu a jiný termín.Díky!

S pozdravem,

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back