EIGEN HODNOTY

Nazdar,

Eigen hodnoty vám charakteristická rovnice systému, ve skutečnosti při řešení RLC obvodu pomocí diferenciálních rovnic Aλ ^ 2 Bλ C = D (λ), řešení Aλ ^ 2 Bλ C = 0, jsou eigen hodnoty systému ..Proto je geometrický význam eigen hodnot, je to, že se vám pozici pólů systému.

hej, co je fyzikální význam z nich.

Například já mít systém a mám některé eigen hodnot to.Co to značí?

thnx

Purna

nazdar,
já taky nevím, co bude dělat eigen hodnoty, nebo jak se budou užitečné pro řešení problémů.please help.to bude prospěšné pro všechny.

thanx

se podívat na daný odkaz
http://en.wikipedia.org/wiki/Eigenvector

purnapragna napsal:

hej, co je fyzikální význam z nich.Například já mít systém a mám některé eigen hodnot to.
Co to značí?thnxPurna

Geometricky, může Matrix vidět jako transformaci os.

Matrix jedná o stanovené osy, neprodukují rotace, ale pouze strečink, tento zvláštní sekery, jsou eigen vektor, tento zvláštní faktor streching jsou eigenvalues.

Dovolte mi vysvětlit na příkladu.

Nechť V je sloupcový vektor (3 x 1).Každý prvek ve sloupci vektoru může být myšlenka jako componet z "vector" jsou ve třech vzájemně kolmých os.

A bude (3x3) matice.

Nyní, když i spočítat * V dostaneme další sloupec vektoru (3 x 1), tj. U

ie * V = UV těchto a U může a nemusí mít stejný směr ani orientaci.Mohou nebo maynot mít stejnou velikost.Takže kvůli tomu násobení * V, já am prospěch jiného vektoru U, který se protáhl (nebo komprese) a směr změnil verzi V.

Pokud se obě U a V mají stejnou orientaci, pak toto násobení * V je ekvivalentní násobení skalární (λ), pokud jde V se týká, jak směr je beze změny.Pak se tento konkrétní vektoru V se nazývá EIGEN vektor matice A. Takže EIGEN VECTOR V * V = λV.Tento skalár λ odpovídající EIGEN VECTOR V se nazývá EIGEN hodnoty.

Takže EIGEN VECTOR V násobení matice může být nahrazena násobení skalár λ.

Můžeme konstatovat, že pro každý EIGEN hodnota bude existovat řada EIGEN vektorů, každý z nich v souvislosti s druhou stupnice.Kvůli tomu EIGEN vektory jsou počítány pro velikost jednotky.

EIGEN vektory a EIGEN hodnoty jsou odvozeny z Matrix zapojeny.

EIGEN VALUES mají některé vlastnosti

1.Součet hodnoty EIGEN se rovná součtu prvků v hlavní diagonále A.

2.Product z EIGEN VALUES rovná Determinant A.

Přečtěte si knihu Lari Moore na adaptivní zpracování signálu.

Cheers ....
Naposledy upravil faisalk dne 26.března 2009 17:22 scénograf: 4 krát v celkem

Eigen hodnota matice je definována takto: je-li Ax = λx pak λ se nazývá eigen hodnoty matice A.

V kontinuální signály: * e ^ (j * Wo * t) je eigen hodnota pro systém LSI H,
od
H (x) = λ * x ---- kde x = e ^ (j * Wo * t)
Pokud tedy i / p na systém LSI sinusoidy, pak je výstup šupinatý
(případně čas přesunula) verze, která sinusoidy.

Kdy může být signál reprezentován jako suma sinusoids pomocí Fourierovy
transformace / série, tedy jako součet hodnot eigen.Výstup systému může LSI
být reprezentován jako vážený součet hodnot eigen / sinusoids.A závaží
jsou dány přenosové funkce systému LSI "H".

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back