Elektrické Délka / S parametr Offset fáze

• Thread starter darcyrandall2004
  • Start date
D

darcyrandall2004

Guest
Dobrý den, můj VNA má možnost pro vstup do elektrické délky a parametr offset S fáze. Chápu, že volba pro elektroinstalaci délka je tak, že jsem se může pohybovat v rovině měřící od konce mého kabelů práva aľ komponentu na mé zkoušeného. Proč proboha musím zadat parametr S fáze kompenzovat? Já bych si myslel paramater S fáze kompenzovat by byla vypočtena z elektrické délky. Jaký je tedy rozdíl mezi těmito dvěma možnostmi? Proč potřebuji obojí? Děkuji

Elektrická délka vedení může zahrnovat tranmission line ztrátu, tam a zpátky, kde nastavení fáze není.

Používám je jak po celou dobu. Řekněme, že mám malou anténu, že chci k měření impedance. I kých VNA normálně (na mém stroji jsem prostě otevřít / krátký "odpověď" CAL). Ale po této ráži Vztažná rovina je u některých konektor rovině, ne nutně v přesném antény bodu. Pak jsem se anténu a pájka na krátký drát mezi napájecím bodě a deskou umělé země. Háček antény, a zamést frekvence (řekněme 902 do 928 MHz). Jak jsem se podívat na polární zobrazení Měl bych vidět malá tečka na koeficientu odrazu mag = 1, ces =- 180 stupňů. To, co jsem obvykle vidět místo toho je squigly červ někde jinde. Chodím do elektrické zpoždění, a změňte hodnotu, dokud se squigly červ displeji vypadá nejvíce jako jediná tečka (to nikdy nebude vypadat přesně jako tečka, jen se to jako malý poloměr squigles, jak můžete). Pak jdete do fáze vyrovnání a zase až do středu "dot" je přímo na -180 ° úhel. Pak jste rozletovat skokan drát na zem, a může měřit antény je pravda impedance. To je trochu hrubý, ale méně než 6 GHz a to funguje docela dobře.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back