Elektronické problém s maticí klávesnice 8086

V

valter

Guest
Ahoj, mám problém s elektronickým v této maticové klávesnice (profesor mi řekl, že). Nejprve s 8282 mohu zaslat na nulu na všech 8 linek a čekat na stisk klávesy. Před tím, než je stisknuto tlačítko všech tratích v přístavu a je vše 1. Při stisku tlačítka jedním z 13 řádků je nula a přerušení NMI se nazývá. V řízení NMI jsem scan matice. Problém je s přepínači. On (profesor) mi řekl, že měna nebude tok korektně a komponenty bude poškozen (měna bude proudit do 8282 a enkodér) to není správná cesta, protože 8282 je výstupní port. Díky za pomoc [url = http://images.elektroda.net/79_1306160180.png]
79_1306160180_thumb.png
[/url]

Myslím, že profesor je špatně! Existuje pár věcí, na vědomí, když: 1. Druhá 8282 výstup je právě kódované reprezentace horní. To nenese žádné informace o klávesy vůbec. 2. 13-vstupní NAND hradla neexistují, měli byste, aby to z několika menších - proč ne 'NAND' po enkodér, kde jsou pouze 4 bity pro kontrolu? 3. Nevidím žádný účel, pro spodní 8282. Více obvyklý způsob, jak toho dosáhnout, je přijmout 4-bitové číslo z autobusu a dekódovat do 1 z 16 pro pohon klávesnici řádky a sloupce, k zakódování zpět na další 4 bity. To ponechává si o výkonu do 4 bitů náhradní a 4 vstupní bity náhradní. Brian.

Díky za odpověď O první poznámka: Tento snímač nemůže vykonávat nulu na všech tratích, které je potřeba zachytit stisknuté. První slouží ke generování nulu na všech tratích (v první čas), po NMI je nazýván první 8282 vysílá 1 na všech linkách s výjimkou jednoho, který nula bit je posunut, zatímco správný řádek je objevil, pak jsem si byte z druhého a třetího 8282 k formě kódu. Tlačítko 8282 se používá pro kombinaci kláves CTRL, ALT, SHIFT. Proto, každý stisk klávesnice na tomto ohni NMI přerušení, a budu moci číst klíčové místo a elektronických komponentů přežije? :)) Díky,

Rozuměl. Vzhledem k tomu, že je třeba řídit 8 řádků nezávisle tak, aby byly všechny nula, proč ne jen poznámka číslo napíšete na vrchol 8282 a převést ji na 4 bity v softwaru. Zdá se, že přemíra použít dva IO jen převést číslo začnete se do jiného základu. Nevidím žádný problém v elektrické instalaci, která by mohlo způsobit škodu. To není jasné, jaké součástky na horní a pravé straně matice jsou, ale já předpokládám, že jsou pull-up rezistory, nemusíte je na řádcích, protože top 8282 je vždy hnací nich. Bylo by vhodné doplnit rezistory (asi 100 ohmů) v sérii s sebou signály matici jen v případě více než jednoho stisku tlačítka současně, by rezistoru omezit proud, který by mohl proudit mezi vysokou a nízkou signály na výstupy top 8282. Brian.

Welcome to EDABoard.com

Sponsor

Back